ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

02.11.2021

BİTEN 11’İNCİ HAFTA

KRAMPON

TFF 1'inci Lig'in bir haftası daha tamamlandı. Biten 11'inci haftaya bakalım...

Bandırmaspor 2 - Samsunspor 0.

      Samsunspor'un, temaslı oyunu sevmeyen 11'inde gözler, Melih-Akyüz-Ali Ülgen üçlüsünü aradı. Bandırmaspor, takım mesafesini çok çok yakın tutan rakibini, oyuna ortak etmedi. Kırılma anı olan tek pozisyonda da Kaleci Gökhan vardı. Levent Ayçiçek'le maça başlayan Bandırmaspor olsaydı çok daha erken gol bulur ve farka giderdi.

Manisaspor 2 - Boluspor 2.

      Maça daha iyi başlayan Boluspor, Arnavut oyuncularıyla etkili olan tarafken az adamla yakalanan savunması nedeniyle bir anda 10 kişi kaldı. Kırmız kart ve Manisaspor'un kaçırdığı penaltı, maçın kırılma anlarıydı. Manisaspor, lige başladığı gibi devam ederken oyun hızını pozitif olarak yükseltmesi oyuna ve skora yansımaya başladı ama Dever Orgill'in biraz daha hareketli olması gerekiyor. Boluspor'un 10 kişiyle kazanacak kadrosunun neredeyse 18 içine kadar çekilmesi ve hamle oyuncularını kullanmaması, teknik adam korkaklığı.

Eyüpspor 2 - Ankaragücü 0.

      Erken ama Ankaragücü'nün bu oyun sisteminde ilk 2 takım içinde olması zorlaştı. Maça Eyüpspor sahasına atarak başlaması ve savunmayı orta sahaya kadar çıkartması, havaya girmiş bir Ankaragücü olduğunu gösterdi. İlk çeyrekte havlu atan Ankaragücü, Eyüpspor'un ekmeğine yağ sürdü. Ariyibi-Zahid ikilisine destek gitmedi ve bu oyuncuları kitleyen Eyüpspor, yorulan ve oyun disiplininden kopan rakibini 2 şık golle geçti. ‘Ankaragücü kötü değildi' diyenleri duyuyorum ama Eyüpspor kalecisi Çağlar, hiç yere yattımı ve forması kirlendi mi? Ankaragücü bir sonraki maça Eren Derdiyok ve Kaleci Akın Alkan dahil 3-4 değişiklikle çıkar.

Ümraniyespor 2 - Tuzlaspor 1.

      İki takım da savunma problemiyle maça başladı ve öne geçen taraf, Ümraniyespor oldu. Sonrasında Tuzlaspor'un kenar oyuncuları Sedat ve Ahmet, aldıkları toplarla çizgiye çok yakın oynayınca arkadan gelen oyuncularla Ümraniye savunmasını dengesiz yakaladı ve skoru eşitledi. İlk yarı sonuna kadar maçın kontrolünü ele alan takım Tuzlaspor oldu ama son vuruşlarda iyi değildi. İkinci yarıda dengeli giden oyun, Tuzlaspor'un 1 puanı korumak istemesiyle Ümraniyespor'a döndü ve uzatmaların son dakikasında lig lideri, galibiyete uzandı.

Erzurumspor 2 - Balıkesirspor 1.

      Ligde birbirlerinin rakibi olmayan iki takımın, sonraki maçların hazırlığını yaptığı iyi bir mücadele izledik. Erzurumspor da Süleyman Koç, formayı aldı diyebiliriz ama Olanare'nin formsuzluğu devam ediyor. Balıkesirspor da 4-1-3-2'yi çalışacak gibi.

Gençlerbirliği 0 - İstanbulspor 2.

      Sayıca çok revizyonla maça çıkan İstanbulspor, ilk çeyreğe kadar oynadığı tutuk futboluyla Gençlerbirliği'ne kolay teslim olacak görüntüsü verdi. Sonrasında kendine gelen İstanbulspor, sahanın ve oyunun hakimiyetini ele aldı, bırakmadı ve maçtan 3 puanla ayrıldı. Gençlerbirliği tarafında LuaLua-Sandro Lima ikilisi daha erken oyuna alınmalıydı. Metin Diyadin, genç boğaları hafife almaktan, çok geç, vazgeçti.

Denizlispor 1 - Kocaelispor 1.

      2'nci bölgede kötü başlayan Denizlispor, savunmada da rakibe ve topa uzak durunca erken golü, kalesinde gördü. Sonrasında dengeyi sağlayan Denizlispor,  Aissati'nin kendine gelmesi ve 3'üncü bölgede çoğalmasıyla maçı çevirecek pozisyonları buldu ama tek golle ve 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Kocaelispor ise çift forvete dönmeli ve Kubilay'ı da forvet arkasına almalıydı ama nedense yapmadı.

Bursaspor 2 - Keçiörengücü 0.

      Keçiörengücü'nün geçen hafta İstanbulspor karşısında aldığı 3-2'lik galibiyet için ‘Teknik direktör değişikliğinin, Keçiörengücü takımına sadece bu maçlık yansıyıp yansımadığı, önümüzdeki maçlarda belli olacak' yorumunu yapmıştım. Taner Taşkın hoca, maça yanlış taktikle başladı ve erken teslim oldu. Farkı kaçıran taraf, timsahlardı.

Adanaspor 1 - Altınordu 0.

      ‘Atamayana atarlar' sözü bu maçta da geçerliydi. Adanaspor, topa sahip olamadı ama maçı kazandı. Altınordu'nun çok açık veren rakip savunmayı geçmeyi beceremedi.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.      

 

 


Bu yazı 344 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans