ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

17.05.2023

İLKLER

Merhabalar...
Etrafımızda gördüğümüz nesneleri yıllardır yaşadığımız çok şeyi biliriz de, ilk gördüğümüz anı hatırlar mıyız?
Birkaç şey paylaşayım...

Sene 1960...
TÜKENMEZ KALEM; İnanılmaz bir şey. Mürekkep yok, okkaya kendi yaptığımız çıra ve benzeri ağaçtan diviti batırıp yazdığımız ya da sık sık ucunu açarak kullandığımız kurşun kalemle hiçbir benzerliği olmayan muhteşem alet.
COCA COLA; Susurlukta Erdek dönüşü (Pazar günleri günübirliğine aileye gitmek çok popülerdi) Ayran molası verilmişti. Filmlerde gördüğümüz efsane şişe vitrinde duruyordu. Babam fiyatı sordu, ayrandan çok çok pahalıydı. Sadece dışından gördüğümüzde kalmıştım.
Muhtemelen 1964 yılı olacak...

SİRK; 1966 Balıkesir Altıeylül Fuarı. Dünyaca meşhur CİRCO BARCELONA... Atatürk Stadyumu'nun maraton kapısı girişine kurulan devasa bir çadır ve dışarıda kafesler içerisinde aslanlar, kaplanlar, atlar, maymunlar içeride ise muhteşem bir rüya alemi.

İSTANBUL; Sene 1967 halamla çocukların evine gidiyoruz. Aniden karar verildi, yeni bir pantolon diktiremedik. İstanbul'a gelince hemen MAHMUTPAŞA diye bilinen bir semtte gittik. İlk hazır  pantolonumu aldık. Açık füme ,deri siyah kayışlıydı. Balıkesir'de hazır giyim yok gibiydi. Halamızın evi Dolmabahçe stadyumuna (şimdiki BJK Vodafone Stadı) çok yakındı. Her fırsatta stadın yanına gider, Beleştepe denilen yerden ÇİMLENDİRİLMİŞ sahayı hayranlıkla izlerdim. Herhalde ilk çimlenen sahalardan dı.

Yine bu seyahatte bir gece İstanbul Yenikapı'daki meşhur ÇAKIL gazinosuna gidilmişti. genellikle Bizim aile dostlarımız arasında çok az da olsa şarap, bira gibi alkollü içkiler kullanan kadınlar vardı, fakat rakı içen ilk kadını Çakıl Gazinosu'nda görmüştüm.

BİSİKLET; her çocuğun en büyük hevesidir. İlk iki tekerleğe bindin mi birkaç kez düşüp kalktığımı fakat devamında rahatlıkla kullanabildiğimi çok iyi hatırlarım. İlk bisikletime ise ilkokulu (HACIİLBEY) bitirdiğimde sahip olmuştum. Fakat o zamanlar ehliyeti vardı. Yaşta tutmuyor bu nedenle gönül rahatlığı içinde kullanamazdık. Sene 1964...

Evet 1960'lı yıllardan başka bir şey yok... İlerki günlerde İLKLER 2'de  1970'li  yıllardan bahsederiz.

Bu yazı 269 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans