ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI İŞLEMLERİNDE DİJİTAL BAŞVURU SON GÜNÜ 30 NİSAN

Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, vatandaşların İl Müdürlüğüne yapacakları müracaatlarında dijital olarak gerçekleştirebilecekleri başvuru yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Aşuk, “Tüm Dünyayı derinden etkilediği gibi Ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını ile hepimiz mücadele ediyoruz. Başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın bu sıkıntılı günlerden en kısa sürede ve en az zararla kurtulması en büyük duamız. Bu konuda gerek Ülkemiz ve gerek birey
olarak hepimiz maddi-manevi büyük bir çaba ve sosyal fedakarlık içerisinde mücadele ederken, diğer yandan da devam eden hayati süreçlerimizi de yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.
Bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından vatandaşların İl Müdürlüğüne gelmeden interaktif olarak taleplerinin karşılanması yönünde çalışmalar yapıldığını ve birçok hizmet için internet üzerinden başvuru kanallarının oluşturulduğunu bildiren İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, bu kapsamdaki
hizmetlerden örnekler verdi.

"YILLIK İŞLETME CETVELİ GİRİŞLERİ
 Malumlarınız üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı bulunan sanayi işletmelerinin, 2019 yılı YILLIK İŞLETME CETVELLERİNİ 30 Nisan 2020 tarihine kadar elektronik ortamda "https://sanayisicil.sanayi.gov.tr" adresinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine
işlenmesini temin etmeleri gerekmektedir.
 Ancak Covid-19 salgın riski nedeniyle 2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelini veremeyen işletmelerin, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden Bakanlığımıza başvurusu halinde Yıllık İşletme Cetveli girişlerinin 4 aya kadar uzatılması Bakanlığımız yetkisindedir.
 Bu kapsamda 2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli girişini gerçekleştiremeyen işletmelerimizin, yukarıda internet adresi verilen “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” üzerinden, e-devlet şifreleri ile giriş yaptıktan sonra, açılan ana sayfa üzerindeki “Covid-19 YİC Dilekçesi” seçeneğini tıklayarak
“MÜCBİR SEBEP” bildirmek ve işletme cetveli veri girişi erteleme taleplerini 30 Nisan 2020 tarihine kadar Bakanlığımıza iletmeleri gerekmektedir.
 Takiben Mücbir Sebep talebiniz İl Müdürlüğümüzce onaylandığında, Yıllık İşletme Cetveli verilme süreniz 4 ay (Ağustos ayı sonuna kadar) uzatılmış olacaktır.
SANAYİ SİCİL BELGESİ İŞLEMLERİ
 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi işletmelerimizin kayıtlarının tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde yapılan güncelleme neticesinde artık elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e- belge) uygulamasına geçilmiştir.
 Böylelikle sisteme kayıtlı sanayi işletmeleri, İl Müdürlüklerimize elden veya posta ile müracaata gerek kalmaksızın, sanayi siciline ilişkin “VİZE, İLK KAYIT, DEĞİŞİKLİK Vb.) tüm işlemlerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabileceklerdir.
 Ayrıca Sanayi Sicil Belgelerini sistemden PDF formatında indirebilecek ve çıktı alarak kullanabileceklerdir. Bununla birlikte elinizde bulunan mevcut matbu form halindeki Sanayi Sicil Belgenizi vize süresi bitimine kadar kullanabilirsiniz.

DİĞER BAŞVURULAR
 İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştirmek istediğiniz diğer birçok başvuru “https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr” web adresinden yapılabilmektedir.
 Bakanlığımızın “https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr” web sayfasında bulunan “BİRİMLER” seçeneği altındaki başlıklar, İl Müdürlüğümüze yapılacak birçok müracaatın dijital yolla gerçekleştirilebilmesini sağlayacak kısa yolları listelemektedir.
 Bu bölümde konu başlığı bulunmayan başvurularınız için; yine “BİRİMLER” seçeneği altında “Diğer Hizmetler” seçeneğini tıklayarak, dilekçe ve eklerini İl Müdürlüğümüze gönderebilirsiniz.


Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal izolasyon vurgusu yaparak, yaşadığımız bu zor süreçte bir yandan yetkili mercilerin tedbir planlarını uygularken diğer yandan da yerine getirmek zorunda olunan hukuki görevleri
gerçekleştirmenin şart olduğunu hatırlattı.
Bakanlık tarafından hayata geçirilen ve yukarıda maddeler halinde sıralanan interaktif hizmetlerin, haftanın 7 günü 24 saat kullanıma açık olduğunu ve özellikle son 10 günlük süreye giren Yıllık İşletme Cetvelleri için sistem girişlerinin ya da Mücbir Sebep başvurularının 30 Nisan 2020 günü gece yarısına kadar (Saat: 23:59) elektronik ortamda gerçekleştirilmesi hususunu yineleyerek, girişlerini yasal süresi içinde gerçekleştirmeyen işletmelere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği İdari Para Cezası uygulama zorunluluğu olduğunu bildirdi.
İşletmelerin cezai yaptırım ile karşılaşmamaları için müracaatlarını gerçekleştirmeleri konusunda özellikle hatırlatmada bulunan Mehmet Ali Aşuk, konu ile ilgili olarak işletmelere her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans