ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ENSAR AYTEKİN O SORUYU SORDU...

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak, Balıkesir'deki Koronavirüs vakalarına dikkat çekti. Vakalardaki artışın normalleşmenin başlangıcı olan 1 Haziran itibarıyla yükseldiğini söyleyen Aytekin, “kontrollü sosyal hayat ama kontrolsüz denetim bizi bu noktaya getirdi. Balıkesir'de vaka sayısı 1 Haziran'dan bugüne sürekli yükselişe geçti. Dışardan taşınan virüs Balıkesir'i etkiliyor. Bu tablo bize tek soru sorduruyor: Uzmanların beklediği 2.dalga Balıkesir'de başladı mı?” ifadelerini kullandı.

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in açıklaması şöyle:

Tüm Türkiye'de Koronavirüs vakalarında artış endişe verici boyutlara ulaştı. Vakayı sıfırlamadan kaldırılan kısıtlamalar, getirilen normalleşme ülkenin her yerinden kötü haberler gelmesine sebep oldu. Ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşayan Türkiye'de iktidar, alamadığı tedbirlerin muadilini vatandaştan çıkardı. Dünyada vaka sayısında 12.sıradayız, grafik eğrimiz pik yapmaya doğru harekete geçti. Buna karşın aldığımız tedbir ise çocukları maskeyle sınava göndermek, yurttaşları sokaklara AVM'lere göndermek.

 

İktidarın aldığı bu tedbirin aynısını İngiltere yapmaya çalıştı. Doğal bağışıklık geliştirileceği düşünüldü. Sonuçta ise vakalar patladı, bu karardan vazgeçtiler ve buna rağmen vaka sayısında dünyada 5.sıraya geldiler.

 

Türkiye'de de alınan normalleşme kararının ne kadar hatalı olduğu ortaya çıkmıştır. Ve vaka sayısı hızla yükselişe geçmeye başlamıştır. Bu durum her yer için kaygı verici olduğu gibi Balıkesir için risk daha yüksektir.

 

Balıkesir'in Yaş Ortalaması Yüksek

 

Balıkesir'de alınan tedbirlerin işe yaradığı 31 Mayıs'a kadar görülmüştü. 1 Haziran'dan sonra vaka sayılarında artış başladı. Başta dolaşım serbestliği sebebiyle şehir dışından gelenler olmak üzere, şehirdeki mesafenin ortadan kalkmış olması vaka sayısını arttırıyor. Balıkesir'imizin yaş ortalamasının yüksek olması sebebiyle de risk yükseliyor. Önümüzde yaz sezonu var. Yaz nüfusu milyonu bulan ilçelerimiz var. Eğer ki virüs bu yayılım hızını sürdürürse Balıkesir'imizin sağlık alt yapısı bu durumu kaldıramaz. Şu ana kadar vaka sayısı 1043'lerde. Ve bu rakamlar, yeni gördüğümüz rakamlar. Haliyle aklımıza şu soru geliyor: Beklenen İkinci Dalga Balıkesir'de başladı mı?

Hemşerilerimiz Lütfen Dikkatli Olsun

 

Anlaşılan o ki, ekonomideki bozulma vatandaşın canından daha kıymetliymiş. Bu vaka artış hızlarındaki yükseklik yeni tedbirleri getirmek zorunda. Hemşerilerimizi uyarıyorum: Lütfen tedbirlerinizi ilk günlerde yaptığınız gibi yapın. Bu işin şakası yok. Bu zamana kadar aldığımız tedbirleri arttırmamızın gerektiği günlere geldik. Ve anlaşılan o ki, virüsle daha uzun süre birlikte olacağız. Lütfen, tedbiri elden bırakmayalım.'' (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans