ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

İKTİDARIN MAĞDUR ETTİKLERİ LİSTESİNE TOKİ SAHİPLERİ DE EKLENDİ!

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, TOKİ sakinlerinin mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. Konu ile ilgili açıklama yapan Aytekin, “iktidarın mağdur ettiği milyonlarca vatandaş ordusuna bugün TOKİ konutları sahipleri de eklendi. Pandemi nedeniyle ertelenen taksitler, iktidarın keyfi uygulamaları nedeniyle vatandaşa iki katı ödeme şeklinde geri dönmüştür. Bizlere ulaşan mağdur aileler, bu uygulamadan derhal vazgeçilmesini istiyor” dedi.

Ensar Aytekin konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

 

Pandemi Nedeniyle Önce Erteleme, Sonra İki Katı Taksit Ödemeye Zorlama

 

“Bilindiği üzere düşük taksitler ile ev almayı kolaylaştıran TOKİ konutları birçok ailenin de tercihi haline gelmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine bağlı olan bu kuruluş bu kez vatandaşı mağdur etmek üzere yola çıkmıştır.

Covid-19 salgını nedeniyle pek çok vatandaşımız geçim sorunu ile yüz yüze gelmiştir. Hali hazırda kendini hissettiren kriz bu süreç ile daha da derinleşmiştir.

İktidar vatandaşa bu süreçte yardım etme ile hükümlüyken hukuksuzluğa yol açmaktadır. Sosyal medyada dile getirilen bu şikayet bizlere de vatandaş tarafından aktarılmıştır. Pandemi nedeniyle 2 ay ertelenen taksitler şimdi 6 aya bölünerek vatandaştan tahsil edilmeye çalışılıyor. Örneğin, pandemi öncesi TOKİ taksitine 2 bin 931 TL ödeyen vatandaşın ödeme planı bu ay itibariyle TOKİ tarafından 4.049 TL olarak belirlenmiştir. Ancak pandemi nedeniyle yaşanan olumsuz tablo halen devam etmektedir. Vatandaşımız her gün kepenk kapatmakta, işsizlik ve yoksulluk ile burun buruna yaşamaktadır.

Konuyu Meclis gündemine de taşıyarak mağdur vatandaşlarımızın talebini dile getireceğiz. Ancak bilinmelidir ki vatandaş için atılan hiçbir adım bir lütuf ya da sonradan iki katıyla alınan borç haline gelmemelidir. Dişinden tırnağından arttırarak ev sahibi olan insanları ödeyemeyeceğin borç yüklerinin altına sokmak hukuksuzluktur. Milleti kandırmak, alay etmek, zora sokmak, ekmeğine göz dikmek sizin adetiniz olmuş olabilir ancak unutmayın ki bu insanlar sahipsiz değildir.”(www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans