ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÖZLEM URAL

İYİ Parti Balıkesir  İl Başkanlığının 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. İki adayın çekiştiği kongrede rakibinden 7 oy fazla alan Özlem Ural il başkanı seçildi.

İYİ Parti Balıkesir İl Kongresinde kurucu il başkanı Nedim Tuna'nın adaylıktan çekilmesinin ardından Özlem Ural ve Hakan Göre'nin adaylığı ile kongreye gidildi. 601 delegenin 555'inin oy kullandığı kongrede delegelerin 281'inin oyunu alan Özlem Ural il başkanı seçilirken, rakibi Hakan Göre ise 274 oy alarak seçimi kaybetti. 

Kongreye, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın ve Fikret Şahin, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, DP İl Başkanı Işın Gümüşyay, Gelecek Partisi İl Başkanı Mehmet Tıkız, DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, CHP'li belediye başkanları Tolga Tosun(Bandırma), Orhan Gaga(Balya), Selman Hasan Arslan(Edremit), Hasan Yapakçı (Erdek) ve İbrahim Palaz (Gönen) kongreye katıldı.

Divanın oluşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Yönetim Kurulunun faaliyet raporu ibra edildi. “Türk milletinin Asenası” olarak anons edilen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “İyi ve cesur iktidar yakındır.” mesajı ayakta alkışlandı.

Kurucu il başkanı Nedim Tuna, kongrede aday olmazken duygusal bir konuşma ile il başkanlığına veda etti. 16 Kasım 2017'de kurucu il başkanı olarak atandığını anımsatan Tuna, hayatındaki en büyük onurlardan birini  yaşadığını ve görevini layıkıyla yapmaya çalıştığını söyledi.

Başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere tüm partililere teşekkür eden Tuna, oğlu Batuhan ile eşi İlknur hanımı da unutmadı. Kongre günü olan 16 Ağustos'un aynı zamanda  eşinin doğum günü olduğunu açıklayan Tuna, eşine “seni seviyorum” diye seslendi ve çiçek verdi.Divan Başkanı Akalın da bir sürpriz yaptı ve İlknur Tuna'nın doğum gününü pasta ile kutladı.

İYİ Parti İl Başkan adayı Hakan Göre, “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek bu göreve talip olduğunu açıklarken, 25 yıldır siyasetin içinde olduğunu vurguladı. Daha önce Nedim Tuna ile başkanlığındaki yönetimde Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak çalıştığını anımsatan Göre, “Nedim Başkanımdan alacağımız bayrağı daha ileriye götüreceğine inancım tam ve sonsuzdur. Huzurunuzda değerli başkanıma ve çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum “dedi.
AK Parti iktidarını eleştiren Göre, “Adaletin olmadığı, liyakatın bulunmadığı,ekonomin çöktüğü bir dönemdeyiz. Onun için İYİ Partinin iktidar olması gerekmektedir. AK Parti iktidarına son vermek, hesap sormak, güçlendirilmiş parlamenter rejime geçmek ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'i Cumhurbaşkanımız yapmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Yaklaşık 6 aydır il başkan adaylığı için çalıştığını belirten Göre, “Bu dönemde İYi Parti'de bir ayrışma, bir kavga olacağını düşünenler ve bunu umut edenler oldu. Ama şunu hiç kimse unutmamalıdır, biz bir aileyiz, biz tek yumruğuz, kazanan kim olursa olsun İYİ Parti olsun ” dedi.

Siyasetin bir ekip işi olduğunu ve ekibiyle bu göreve talip olduğunu vurgulayan Göre, kazanması halinde  milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi ve GİK'te Balıkesir'in temsil edilmesi için söz verdi. Göre, seçimi kim kazanırsa kazansın 20 ilçe başkanını, iki başkan adayını ve partilileri il seçim kurulundaki mazbata töreninde bir arada görmek istediğini sözlerine ekledi.

Başkan adaylarından Özlem Ural konuşmasından önce Divan Başkanı Mehmet Tolga Akalın'a Türk bayrağı sundu. Altıeylül İlçe Başkanlığı'ndan sonra il başkan adaylığına talip olduğunu anımsatan Ural, ” İyi insan olma, İyi Partili olma ve iyi bir Balıkesirli olma onurunu sizlerle birlikte paylaşmak ve yaşamak istiyorum. Bu bir yarış. Ancak bu yarışın kaybedeni olmayacak, İyi Parti kazanacak, Balıkesir kazanacak, Türkiye kazanacak.” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in halka dokunduğunu bunu Balıkesir'de de yapacaklarını belirten Ural, “Başarının yolu ileriyi görmekten, başarının yolu  insandan, başarının yolu  halka kulak vermekten, başarının yolu çalışmaktan geçiyor. Sayın Genel Başkanımız il il, ilçe ilçe geziyor, halka dokunuyor. Biz de Balıkesir'de üzerimize düşeni yapacağız. Halkımızı,  kadınlarımızı, gençlerimizi dinleyeceğiz, sivil toplum kuruluşları ile, üyelerimizle sürekli bir araya geleceğiz. Yerelde halkımızın yanında, genelde  iktidarda olacağız, Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

 

İl Başkanı seçilmesi halinde Hakan Göre ve ekibi ile birlikte istişarede bulunmak ve güç birliği yapmak istediğini söyleyen Ural, “Tüm ilçelerimizi gezmek, herkesle biraraya gelmek , komşu illerdeki teşkilatlarımızla tanışmak ve güçbirliği yapmak  istiyoruz” diye konuştu,

“Bizim bir derdimiz var, bizim bir üzüntümüz var” diyen Ural bunu da “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi” olarak açıkladı. Ural sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu salondan birisi yani aramızdan birisi inşallah Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Yetmeyecek Allah nasip ederse hep beraber çalışarak ilçelerde de belediye başkanlıklarını alacağız. bu da yetmeyecek genel seçimde milletvekilimiz değil milletvekillerimiz olacak” dedi. Ural sözlerini, “Ne mutlu Türküm diyene” diyerek bitirdi.

İki aday delegeleri birlikte selamladı. Daha sonra seçimlere geçilirken, beklendiği gibi seçim çok çekişmeli geçti. Özlem Ural sadece 7 oy farkla yeni il başkanı oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, Ural 281, Hakan Göre ise 274 oy aldı.

YENİ YÖNETİM KURULU

Özlem Ural başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Mehmet Acar, Hacer Acartepe, Mustafa Aslantekin, Mustafa Lemi Aytekin, Fisun Ayman, Mehmet Bal, Adnan Balaban, Mehmet Çalık, Fethi Demirci, Serpil Demirtaş, Sezai Duman, Nevzat Durak, Ayşe Girginer, Mustafa Tanju Gözer, Halit Gözer, Halit Güngör, Necdet Karabulut, Ümmühan Karapınar,Turgut kazan, İbrahim Koçman, Özgen Tültozatan, Tülay Oral, Nezihat Özay, Merve Özcan, Osman Kemal Özdemir, Ömer Öztürk, Emine Peltek, Fatih Sönmez, Mehtap Tuna, Günay Türküsev, Rabiye Uğun, Dilek Ünal, Mehmet Yarma, Ömer Yılmazcan..

DİSİPLİN KURULU 

Gülser Durmuş, Uçar Can, Abdullah Ceylan, Mehmet Cur, Sabri Duyar, Bedriye Şahiner,Şura Şen, Şükrü Şık, İrfan Ünsal…

ÜST KURUL DELEGELERİ 

Nedim Tuna, Özlem Ural, Mehmet Acar,Şengül Akyalçın, Mustafa Aslantekin, Fisun Ayman, Özcan Biçer, Fedai Coşkun, İsmail Çakır, Mehmet Çalık, Mustafa Çevran, Nuh Nabi Çiftçi, Arif demir, Ramazan Deveci, Sezai Duman, Gülser Durmuş, Nurettin Güney, Halit Güngör, Erdoğan Kahya, Mustafa Kızıl, Alaettin Kocaboz, Engin Lapanta, İsmail Özay, Osman Kemal Özdemir, Necmi Sert, Nurgen Soley, Gülten Sütçüoğlu, Sezer Şen, Rabiye Uğun, Hüseyin Uysal, Mehmet Yarma….  (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans