ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Buğday ve arpa üreticisinin yüzü güldü”

HABER: ÖNDER BALIKÇI

Bandırma Ticaret Borsası(BTB)Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, bölgede sona eren buğday ve arpa hasat dönemini değerlendirdi. 300 dolayında üyesi bulunan Borsanın başkanı Sezgin, “Buğday ve arpa üreticisinin yüzü güldü” dedi.
Borsalarının 2019 yılında 33 bin ton buğday aldığını belirten Sezgin, 2020 alımının 55 bin ton olarak gerçekleştiğini belirtti.
2019 yılında 3 bin ton arpa aldıklarını, 2020'de ise 7.500 ton alım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu yıl iklim koşullarının uygun seyretmesi ve yeterli yağmurlar, buğday ve arpa rekoltesinin ve kalitesinin yüksek olmasını sağladı. Bu hasat döneminde hububat rekoltesi ve kalitesi çiftçimizin yüzünü güldürdü. Çiftçimiz, böylece biri masrafsız olmak üzere yılda iki hasat yapmış gibi oldu. Bu sevindirici sonuca ulaşmamızda elbette ki iklim koşullarının uygunluğu kadar çiftçimizin tarımda bilimsel yöntemlerle üretime yönelmesi ve Borsamızın satış salonunun çok önemli katkısı olmuştur. Bu arada Borsa olarak biz de bilimsel üretimle ilgili olarak çiftçilerimize yönelik çeşitli paneller, konferanslar ve etkinlikler düzenleyerek yardımcı olduk ve bundan sonra da bu çalışmaları sürdüreceğiz.
Buğday ve arpa sezonunun verimli geçmesi dolayısıyla tüm çiftçilerimizi kutluyorum.”

AYÇİÇEĞİ HASADI DEĞERLENDİRMESİ

Bandırma ve yöresinde ayçiçeği hasadının da 10-15 gün içinde başlayacağına dikkati çeken Sezgin, şunları aktardı:
“Trakya'da ayçiçeği hasadı sürüyor. Öğrendiğimize göre orada, iklim koşullarının uygun gitmemesi nedeniyle geçen yıla göre yüzde 30-40 oranında verim kaybı olacak. Bandırma ve yöresindeki ayçiçeği hasadıyla ilgili olarak beklentimiz, geçen yılki rekoltemizi yakalamaktır. Dönüm başına ortalama 200 kilogram verim bekliyoruz.”(www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans