ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

HÜSEYİN SARI GÖREVDEN ALINDI

Haziran ayında “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla görevden uzaklaştırılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı bu kez görevden alındı. 

Erdek Belediye Meclisİ ise, 10 gün içerisinde olağanüstü toplanarak asaleten belediye başkanını seçeceği bildirdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde “ihaleye fesat karıştırma” suçundan yargılandığı davada mahkeme Sarı'ya 1 yıl 15 gün hapis cezası vermişti. Sarı'nın bu cezasını Yargıtay onadı. Cezanın onanmasının ardından gözlerin çevrildiği Danıştay 8. Daire Başkanlığı da Sarı'nın belediye başkanlığından  düşürülmesine karar verdi.
Sarı'nın görevden alındığı haberi yılın son gününde iktidara yakın basın tarafından duyuruldu. Danıştay'ın kararının ardından belediye başkan vekilliğini Hüseyin Yapakçı'nın yürüttüğü Erdek Belediyesi Meclisinin, 10 gün içerisinde olağanüstü toplanarak asaleten belediye başkanını seçmesi bekleniyor.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı hakkında 28 Mart 2014'de Erdek'te ki bir mitingde, o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Yerel mahkemenin verdiği 11 ay 20 gün hak mahrumiyeti cezası, Yargıtay tarafından da onanınca 31 Mart 2019'daki seçimler öncesi İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na giriş yapan ve 3 gün burada kalan Sarı, denetimli serbestlikle cezaevinden çıkmıştı. CHP'nin yeniden başkan adayı olan ve YSK'nın 20 Mart'ta oy birliği ile aldığı kararla seçime giren Sarı, oyların yüzde 52'sini alarak 4'ncü kez belediye başkanı seçilmış ve 11 aylık cezasının dolmasıyla birlikte yeniden başkanlığı devralmıştı. 

Başkan Sarı göreve başlamasından yaklaşık 4 ay sonra 23 Haziran 2020'de bu kez “İhaleye Fesat Karıştırma Suçu”nu işlediği iddiasıyla 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldığı ve bu kararın Yargıtay 5.Ceza Dairesi tarafından onaylanması gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı tarafından “geçici olarak” görevden uzaklaştırılmıştı.
Bu karar sonrası toplanan Belediye Meclisi CHP'li Hasan Yapakçı'yı başkan vekilliğine seçmişti. Yapakçı, Sarı'nın göreve döneceğine inandığını vurgulamış. Hüseyin Sarı ise “kirli oyunlara” rağmen Millet İttifakı'nın kazandığını vurgulamıştı. Ancak Danıştay Sarı'nın başkanlığını düşürdü. (www.yenihabergazetesi.net)

 

 

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans