ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP’li Şahin, “Balıkesir Merkez Devlet Hastanesi için Somut Adım Bekliyoruz!”

Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programını yayınladı. Programda ilk kez 2017 yılında yatırım programına alınan ve 278 milyon lira proje tutarı belirlenen Balıkesir Merkez Devlet Hastanesi Ek Binası için  bu yıl sadece 28 milyon lira ayrıldığı görüldü.

Konuyu değerlendiren CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin; “ Balıkesirlinin dört gözle beklediği hastane bırakın hizmete açılmayı dört yıldır henüz temeli bile atılmadı. Balıkesir'in bu hastaneye ihtiyacı var.” dedi. 

400 yataklı Balıkesir Merkez Devlet Hastanesi için bu yıl toplam hastane maliyetinin yaklaşık yüzde 10 oranında ödenek ayrılmasına tepki gösteren Milletvekili Şahin, “2020 yılı yatırım programında Balıkesir halkına sadece 2.000 TL reva görülmüştü. Bu yıl da toplam yatırım maliyetinin sadece yüzde 10'unun ayrıldığını görüyoruz. İlk kez 2017 yılında yatırım planı alınmış olan Balıkesir Devlet Hastanesi Ek Binası için üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen bir çivi dahi çakılmadı. Covid-19 pandemisinin devam ettiği bu süreçte Balıkesirimizin bu hastaneye şiddetle ihtiyacı var. Bu hızla giderse hastane on yılda dahi tamamlanamayacak!” ' ifadelerini kullandı. 

Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, Balıkesir'in iktidar partisi Milletvekillerine de çağrıda bulundu; “ Balıkesirli hemşerilerimiz Merkez Devlet Hastanesi ek binasının derhal inşa sürecinin başlatılmasını talep ediyor. Bölge Milletvekili arkadaşlarımıza da sesleniyorum.

Proje maliyeti olarak belirlenen 278 milyon liranın ödenek olarak ayrılması için gerekli girişimleri hep birlikte yapalım.

Bir an önce Balıkesirlinin ihtiyacı olan bu hastane açılsın ki vatandaşımız pandemi döneminde rahat ve huzur içinde hizmet alsın. Şehir hastanelerine sadece kira ve hizmet bedeli olarak on milyarlarca liranın ödenmeye devam edildiği göz önünde bulundurulduğunda Balıkesir Merkez Devlet Hastanesinin inşaatının başlamaması için herhangi bir sebep göremiyoruz. Balıkesirlinin bu hizmete kavuşması için takipçi olmaya devam edeceğiz.” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans