ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

TABİP ODASI'NDAN VATANDAŞLARA UYARI

Pandemide gelinen 11 aylık süreçte test sayıları günlük 200 binlerden 110-115 binlere düştüğü halde, ülkemizde vaka sayıları 7-8 bin civarında devam etmekte.Bununla birlikte günlük hayatını kaybeden vatandaş sayısı ne yazık ki 90-100 arasında.

Sağlık Bakanlığınca yayınlanan İllere göre Haftalık Vaka sayılarını açıklanmasının ardından Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Necdet Uçan, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Balıkesir'in ne yazık ki Ege, Marmara ve Trakya bölgesinde en fazla vaka saptanan il olduğunu belirtti.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Necdet Uçan yaptığı açıklamada şunları belirtti:
''Bugüne kadar ülke düzeyinde 5.200.000 doz aşı uygulanmış, ilimizde  de 114 bin doz aşı uygulaması yapılmıştır.(diğer illere kıyasla iyi durumda olduğumuz söylenebilir) Ülke düzeyinde hedefimiz 65 milyon kişinin aşılanması ve 2 doz aşı itibarı ile 130 milyon dozun henüz yaklaşık % 4 ler düzeyindeyiz.
Tüm bu nedenlerden dolayı kişisel korunma önlemlerine her zamankinden daha fazla uyarken, bir taraftan da aşı tedarikinde gecikme yaşanmadan, aşı çeşitliliğinin de sağlanarak aşı uygulamalarını hızlandırmamız bunun için de gerekli altyapıyı hazırlamamız, daha uygun koşullar sağlamamız gerekmektedir.
Aşı tereddüdü olan vatandaşlarımızın, Covid-19 ‘un henüz bulunan bir ilacının olmaması nedeni ile elimizde en etkili önlemin aşı olduğu gerçeğini bilmelerini ve aşı olmaktan kaçınmamalarını, önemli bir halk sağlığı sorunu olan salgının bilimsel olarak ancak yaygın ve yeterli aşı olunarak atlatılabileceğini önemle hatırlatmak isteriz.''
(www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans