ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR “ASKIDA KARİYER” PROJESİ İÇİN BİRARADA

TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) ile Balıkesir İnsan Yönetimi Platformu (BALİP) eğitim ve iş dünyasını bir araya getirerek gençlere yol göstermeyi amaçlayan “Askıda Kariyer” projesini Balıkesir'de hayata geçirecek.


Gençlerin iş hayatını tanımaları ve işverenlerin de nitelikli gençlerle yakından ilgilenmeleri üzerine kurulu proje Balıkesir'in eğitim kurumlarındaki parlak öğrencilerin mentörlük yoluyla iş ve meslek bilgilerinin artırılmasını ve bu yolla şehrin insan kaynağı potansiyelini güçlendirmeyi hedefliyor. Projeye Balıkesir'de tüm resmi kurumlar, meslek odaları ve eğitim kurumları destek veriyor.
İzmir'de sadece TEV bursiyerlerine mentörlük yapılması üzerine kurulan proje , Balıkesir'de farklı olarak Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünün ve Milli Eğitim'in de katılımıyla tüm yetenekli gençlere hitap edecek.
Balıkesir ,Türkiye için rol model olacak. Gerçek anlamda bir “sanayi eğitim işbirliği” olan projenin başarılı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

''Askıda Kariyer' projesi Türkiye'de İzmir'den sonra Balıkesir'de uygulanacak''

Vali Hasan Şıldak, “Bu projenin hem üniversite öğrenimini sürdüren hem de meslek liselerimizde eğitim alan gençlerimize kariyer seçiminde öncülük edeceğini, onları cesaretlendireceğini ve eğitim hayatlarına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.Bu projeye destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

YIRCALI DESTEĞİ

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyor ve destekliyorum. Zira Balıkesir'in hem eğitim hayatında hem ekonomik hayatında önemli bir yeri olacağına inanıyorum. Bunu bir Balıkesirli olarak ve Türk Eğitim Vakfı'nın Başkanı olarak ifade etmek istiyorum” mesajını verdi.

Projeye; Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, Balıkesir Ticaret Borsası, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD), Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi, Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Balıkesir Barosu, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Balıkesir Şubesi, BALİP, Kent Konseyi, Balıkesir Bizim Çocuklar Derneği destek veriyor. (www.yenihabergazetesi.net)

Projenin lansman videosu aşağıdaki linkte https://www.youtube.com/watch?v=s7c98yPanng

PROJE İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR 

Askıda Kariyer Nedir ? 

Askıda kariyer meslek profesyonelleri ile o branşta eğitim gören gençlerin mentörlük ilişkisiyle bir araya getirilmesi , bu yolla gençlere tecrübe ve hayat bilgisi aktarılmasının sağlanmasıdır.

Nasıl katılacağım ?

Katılmak için linke https://www.askidakariyer.com/tr  tıklamak ve çıkan sayfanın en alt kısmındaki mentörlük başvuru formunu doldurmak yeterli.

Nasıl mentörlük yapacağım ?

Başvuru yaptıktan sonra mentör seçilenler için kısa bir online mentörlük eğitimi olacak, sonrasında mentörler mentée ( öğrenciler) eşleştirilecek. Her ay  bir saat mentörü olduğunuz öğrenciyle ofisinizde bir araya gelerek bir eğitim dönemi boyunca onun meslek ve yaşam bilgisinin zenginleşmesine katkıda bulunacaksınız.

Ne Amaçlanıyor ?

Bu görüşmeler yoluyla gençler iş hayatı hakkında daha doğru ve gerçekçi bilgilere sahip olacak, bu onların iş hayatına uyumunu kolaylaştıracak, bu yolla işverenler de programa katılan yetenekli gençleri daha yakından tanımış olacak, İşe alımlarda ya da referanslarda daha doğru hareket edebilecekler.

Bu işin Balıkesir'e faydası ne ?

Balıkesir İzmir'den sonra Türkiye'de bu programı hayata geçiren II. İl. İzmir'den farklı olarak bu programda TEV Bursiyerlerinin yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünün belirleyeceği başarılı öğrenciler ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce seçilecek başarılı meslek lisesi öğrencileri de programa dahil edilecek.

Böylece Balıkesir'de yetenekli gençlerin elinden tutulması, onların iş hayatına katılması, Balıkesir'in nitelikli insan kaynağının zenginleştirilmesi ve yetenekli öğrencilerin istihdam edilerek başka illere göç etmesinin engellenmesi için önemli bir adım atılmış olacak..


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans