ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AŞI TEREDDÜTÜ GİDERİLMELİDİR

Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile yaklaşık iki haftadır vaka sayısının düşmediğine dikkat çekti.

Toplumsal bağışıklık için yeterli aşılamanın yapılamadığını, salgının henüz kontrol altına alınmadığını, mutant varyantların yayıldığını ve COVID-19 nedeniyle hergün 70 ila 80 insanın hayatını kaybettiğini belirten Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Necdet Uçan yaptığı açıklamada  uyarıda bulunarak şunları belirtti:

''Bu süreçte “normalleşme” adımlarının atılması ne yazık ki yeni bir dalganın tekrarını getirecektir. Ve 1 yıl önceki “yeni normal” sürecindeki tabloya geri dönme olasılığı yüksek olacaktır.

Günlük test sayıları her geçen gün azaltılarak, adeta “kademeli normal”e zemin hazırlanılmaktadır
Salgının yükü sadece belli bir kesimlere yüklenilmemelidir. Toplumsal düzeyde bulaşıcılığı önleyecek tedbirler alınırken, sosyal devlet olanakları toplum yararına kullanılmalıdır.
Hızla yeterli miktarda aşı temin edilmeli, risk gruplarına (Öğretmen, Polis, Zabıta, toplu taşım şoförleri, AVM kasiyerleri, kargo çalışanları, gişe memurları, toplu çalışılan işyerleri vb.) ve kronik hastalığı olanlara kısa süre içerisinde aşı yapılmalı ve toplum bağışıklığı oranı hızla artırılmalıdır.

Aşı tereddütçü olanların bu tereddüdünün giderilmesi gerekir
Bu hızla gidilirse 1 yıldan önce aşılamaların bitirilmesi olanaksızdır. Ve kısa sürede hastalığın kontrol altına alınması da beklenmemelidir. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans