ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BİR ASIRLIK GURUR..

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ülkemizin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yıldönümü Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile kutlandı.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümü için Edremit Belediyesi tarafından ilk kez tören düzenlendi. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Belediye Meclis Üyesi Davut Çengel tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Meclis Üyesi Çengel, İstiklal Marşımızın milli birlik ve beraberliğin yanı sıra bağımsızlığımızı anlattığını ifade etti.

İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.

Belediye Spor İşleri Müdürü Haydar Şahin tarafından günün anlam ve önemini vurgulayan şiirler okundu.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Milli Marşımız kabulünün 100. Yılını kutluyor, şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum. Nice 100 yıllara ve sonsuza..” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)


 

 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans