ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AYVALIK’TA ŞEHİTLER TÖRENLE ANILDI

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Ayvalık şehitlikler anıtında düzenlenen törene katıldı, ardından heyet ile birlikte Ayvalık ve Altınova kabristanları ziyaret edildi. Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Garnizon Komutanı Albay Ertan Tutar, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG.KD. Binbaşı Sadun Özdemir, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Güneş Eliş, Ayvalık İlçe Emniyet Müdür Vekili Savaş Sağtaş, Ayvalık Müftüsü Emre Önal, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, şehit aileleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hazır bulunduğu  törenler saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk koyma merasimiyle sonlandırıldı.

Belediye Başkan Mesut Ergin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şunları söyledi: 

“Bir millet düşünün ki; on yıllık süreçte beş büyük savaş yaşamış. Eli silah tutan erkek nüfus hiç durup dinlenmeden cepheden cepheye koşmuş. Nice vatan evladı bu topraklar uğruna koşulsuz canlarını vermiş. Geride kalan ana, baba evlatlarının nerede savaştığından bile bihaber dilde dualarla yollarını gözlemiş. Ülkenin doğusunda buz gibi bir iklimde Rus'larla Sarıkamış'ta savaşırken, aynı anda yeni bir cephe batıda Çanakkale'de açılıyor.
Güzel Anadolu'nun batısı da doğusu da yangın yeri.Çanakkale'de 18 Mart 1915 Deniz Zaferi'nin kazanılmasından sonra, düşman karaya çıkmış ve tarihin en kanlı savaşı meydana gelmişti. Bu savaşta tüm dünya devletleri, yeryüzünün en büyük savaş dahisi ve komutanı, Türklerin lideri ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ismini duydu ve hiç silinmemecesine beyinlerine kazındı. Bizim 250 bin şehidimize karşılık, itilaf devletlerinin 252 bin kaybı Gelibolu Yarımadası'nı ve Ege Denizi'ni kana bulamıştı.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü acı dolu ama dimdik ve onurlu duruş sergilediğimiz tarihimizi bir kez daha hatırlayalım. Yoklukları öteleyip olmazları olur yapan başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bekaası ve onuru için Yemen, Trablus, Balkan'lar, Sarıkamış ve Çanakkale'de, kurtuluş mücadelemiz sırasında Anadolu topraklarında, Kore ve Kıbrıs'ta, terörle mücadele ettiğimiz sınırlarımız içinde ve sınırlarımız dışında şehit düşen asker, polis ve diğer güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet dilerim ruhları şad olsun.” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans