ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BAKANLIK HANGİ GEREKÇE İLE SULAK ALAN SINIRLARINI DEĞİŞTİRİYOR?

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Altınkum'da sulak alan üzerinde oynanan oyunlara bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, ''T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Sulak Alan envanterinde kayıtlı olan, Edremit ilçemiz Dalyan mevkiindeki 144 hektarlık Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı'nı, geçtiğimiz hafta yapılan bir değişiklikle ansızın 41 Hektar olarak küçülttü. 100 Hektarlık bir alanın kimin talimatı ile, hangi bilimsel çalışma ve kanıt ile daraltıldığı sorgulandığında, "bir hata" olduğu gerekçesi ile alan bu defa da 125 Hektar olarak yeniden düzenlendi! yani yine daraltı'' dedi.


''Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, kamuoyunun yakından takip ettiği bu SULAK ALAN'ı, hazineden, ücretsiz bir şekilde, "rezerv konut alanı" olarak devir aldığını ve "imar değişiklikleri" yaparak satmak istediğini biliyoruz'' diyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, sözlerine şöyle devam etti:

ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI BEKLİYORUZ

''Sulak Alan sınırları içerisinde kalan 377 dönümlük bu alan için bölgede yaşayan halkımızın, çevre örgütlerimizin ve STK'larımızın çevreye ve doğaya duyarlı bir şekilde kullanılacak bir tabiat parkı yapılması talebi, anlaşılan o ki Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından pek dikkate alınmış gibi görünmüyor.

Bölgede mevcut imarlı alanlar üzerinden tartışmalar başlatarak kamuoyunu yanıltmaya, kendi rant planlarını hayata geçirmeye çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, algı yönetimi ile gizli hedeflerine ulaşmaya çalışıyor ama halkımız, bu gerçek dışı iddialar üzerine kurulmaya çalışılan oyunun farkında. 1980 yılında yapılan imar planları üzerinden tartışma yaratmak yerine halkımıza açık ve şeffaf olarak, herkesin kabul edeceği bir şekilde bu süreci yürütülmesini talep ediyoruz.

AKÇAY SAZLIK SULAK ALANINA DOKUNMA !

Bugüne kadar sulak alan envanterine kayıtlı olan bu alan alelacele bir şekilde Bakanlık kayıtları ile değiştirilmeye çalışılmıştır. Oysa, Çevre Kanunu' un 9.maddesinde "SULAK ALAN'ların doğal yapılarının ve ekolojik değerlerinin korunması esastır. Sulak alanların doldurulması ve kurutulması yolu ile arazi kazanılamaz. Bu hükme aykırı olarak arazi kazanılması halinde söz konusu alan, faaliyet sahibince eski haline getirilir." hükmü yer almaktadır.

Buradan bölgede yaşayan halkımızın sesi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a seslenmek istiyorum; yalan yanlış kurgular üzerine algı yaratarak halka şirin görünmeye ve halkı aldatmaya çalışmaktan vazgeçin. Doğal alanlar, hiçbir siyasetçinin malı değildir hepsi halkın malıdır ve bölgede yaşayan herkes için doğal alanlarımızın korunması çok büyük önem arz etmektedir. Bölgede geçmiş yıllarda açılmış yeterince planlı alanlar varken, bugüne kadar doğal yapısı korunabilmiş böylesi güzel bir doğal yaşam alanı AKP zihniyetinin hep yaptığı gibi betona teslim edilmemelidir. Bölgenin doğal yapısına uygun olarak bir tabiat parkı yapılarak bölgenin esas ihtiyacı olan bir yaşam alanı yaratılmalıdır.''  (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans