ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

VALİLİKTEN “SALYA” AÇIKLAMASI

HABER:ÖNDER  BALIKÇI

Balıkesir Valiliği, Marmara Denizi, Bandırma, Erdek ve Marmara sahillerinde görülen müsilaj(deniz salyası) ile ilgili açıklama yaptı.

Valilik, bu ayın sonunda ortadan kalkmasını bekledikleri salya konusunda şunları belirtti:

“Son günlerde ulusal ve yerel basında yer alan Marmara Denizi'nde deniz salyası oluşumuyla ilgili haberlere açıklık getirilmesi ihtiyacı doğmuştur. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü yapılan incelemelerde, Bandırma, Erdek ve Marmara ilçelerimizin sahillerinde müsilaj(deniz salyası) görüldüğü, ancak bir hafta öncesine göre yoğunluğunun belirgin şekilde azaldığı gözlenmiştir.

Ülkemizin birçok noktasında olduğu gibi Marmara Denizi'nde de özellikle ilkbahar mevsiminde görülen müsilaj, bazı deniz bitkilerinin yanı sıra mikroorganizmalar tarafından üretilen yapışkan, beyazımsı bir madde olup, daha çok kapalı koylarda ve körfezlerde görülmektedir.

Müsilaj, meteorolojik olayların etkisiyle deniz suyunun normalden fazla ısınması ve durgunlaşması sonucunda oluşan bir ekolojik olay olarak tanımlanmaktadır.

Marmara Denizi'nde, özellikle 2008 yılından itibaren mevsimsel olarak oluşan ve mayıs ayı sonuna doğru tamamen kaybolan müsilaj olayı, denizde anlık meydana gelen bir deniz kirliliği durumu olmayıp, açıklanan nedenlerle kendini gösteren bir ekolojik olay olarak değerlendirilmektedir. İlimizin kuzey kıyılarında, mayıs ayının sonlarına doğru etkisini tamamen kaybetmesi beklenmektedir.” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans