ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ADD: ''LOZAN ANTLAŞMASI,TÜRKİYE'NİN TAPU SENEDİDİR''

ADD Balıkesir Şubesi, Lozan Antlaşmasının 98.yıldönümünde Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunarak,basın açıklaması yaptı. ADD Balıkesir Şube Başkanı A.Turan Güneş, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

''30 Ağustos Zaferi ile yurdumuzu işgal edenleri denize döktük. Bu zaferi masa başındaki zaferimiz olan  Lozan ‘la perçinledik. Sınırlarımızı Lozan'da emperyalist devletlere zorla kabul ettirdik, bu yüzden Lozan diplomatik zaferimizdir. Türkiye'nin uluslararası tescilli tapu senedidir.

Böylece; tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştır.

Bu gerçekler ortada iken, yalan ve sahte tarih yazma gayretleri tüm hızıyla devam etmektedir. Lozan'a ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik çirkin, gayri vicdani, gayri milli ve sınır tanımaz saldırıları yapanlar; yendiğimiz emperyalistlerin hazımsız yerli işbirlikçileridir. 

Bu nedenledir ki: 

 Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır.Yurdu bölmek, parçalanmak ve emperyalizme yem etmektir.

 Lozan karşıtlığı; Atatürk'ün kurduğu ulus devlet modelinin, çağdaş kazanımların ve Cumhuriyetin niteliklerinin tasfiye edilmesi arzusudur.

 Lozan karşıtlığı; hilafetin ve saltanatın geri getirilmek istenmesidir. 

Lozan karşıtlığı; milli egemenlik yerine kişi, hanedan ve saray hâkimiyetini kabul etmektir.

 Lozan karşıtlığı; millilik yerine, tarikatçılık, cemaatçilik, ümmetçiliktir.

 Lozan karşıtlığı; Hukukun üstünlüğünün yok edilmesi, güç sahiplerinin hukuktan üstün olmasıdır.

Lozan karşıtlığı; bölücü, gerici, işbirlikçi, cemaatçi, tarikatçı, PKK ve FETÖ'cü her türlü ayrıştırmacı yapılanmalara göz yummaktır… 

AZİZ MİLLETİMİZ! 

Lozan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeli teşkil eden uluslararası anlaşmadır. Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılması ve yıkılmasına zemin hazırlamaktır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız.

 Atatürkçü Düşünce Derneği, Lozan'ı;  bir var olma belgesi olarak,milli onur ve milli şeref meselesi olarak görmektedir. 

Atatürkçü Düşünce Derneği, Lozan'ı milletimizin aydınlık geleceğinin güvencesi olarak kabul etmektedir. 

 Lozan Antlaşması'nın 98. yıldönümünde; Mustafa Kemal  Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, kurtuluş savaşı kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz; Türkiye Cumhuriyeti'ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan'a ve ulusumuzun geleceğine sonsuza kadar sahip çıkacağız. 

YAŞASIN TÜRK ULUSU, YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'' (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans