ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP’li Aytekin’den Balıkesir Havaalanı Çıkışı

''Uçak İnmeyen Havaalanına Elektrik İhalesi Yapılıyor''

Balıkesir Merkez havaalanında israf sürüyor. Ulaştırma Bakanlığının 2020 Şubat ayından itibaren uçuşlara açıldı dediği Balıkesir Merkez Havaalanına, geçtiğimiz süre içerisinde hiçbir uçak inmediği gündeme gelmişti. Havaalanıyla ilgili son olayı ise CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin kamuoyuyla paylaştı.

Uçak inmeyen havaalanına 1milyon150bin KW elektrik alımı ihalesi açıldığını belirten Aytekin “ Cumhuriyet tarihinin Zafer Havaalanından sonraki en büyük atıl projesi olan Balıkesir Merkez Havaalanı'nda israf sürüyor. Açıldığı günden bu güne bir tek uçak inmeyen havaalanı şimdi de 1milyon150bin KW'lık enerji ihalesine çıkıyor. Muhtemelen ihaleyi alacak şirket de belli. Sadece formaliteleri yerine getirerek ihale yapılıyor. Olan yine vatandaşa oluyor. Vatandaş almadığı hizmete vergilerle kaynak yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

 

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin'in açıklaması şöyle:

Cumhuriyet tarihinin Zafer Havaalanından sonraki en büyük israfı olan Balıkesir Merkez Havaalanı'nda savurganlık devam ediyor. Ulaştırma Bakanı'nın Şubat 2020'den itibaren havaalanı açık ancak şirketler tercih etmiyor diye açıklama yaptığı Balıkesir Merkez Havaalanı şimdi de 1milyon150bin KW elektrik ihalesine çıktı. Muhtemelen ihaleyi alacak şirket de belli. Sadece kılıfına uydurmak için ihaleye çıkılıyor. 30 Eylül'de ihale için son teklif verilecek, sonucu göreceğiz.

Balıkesir Merkez Havaalanı konusu çokça gündeme getirildi. AKP'nin strateji ve akıldan uzak politikaları sonucu geldiğimiz noktada Balıkesir için bir karadeliğe dönüşen Merkez Havaalanı, 76 milyon TL harcanarak yapıldı. Bugün ise havaalanında yer hizmetleri çalışıyor, bankolarda personel çalışıyor, kule çalışıyor, güvenlik çalışıyor. Ama uçak çalışmıyor. Selamsız bandosu gibi uçak bekleniyor. AKP'nin vekilleri dönüyor bir pandemi diyor, bir hava durumu diyor, THY programa aldı diyor. Ulaştırma Bakanına gidip görüşüyorlar, ha indi ha inecek deniliyor. Ama sonuç değişmiyor. Balıkesir Merkez Havalimanı öylece duruyor. Muhtemelen seçime kadar bir uçağı indirmeyi büyük başarı gibi duyuracaklar. İnecek ilk uçağı çiçekle karşılayacaklar. Resmi program yapıp onu da temsil ağırlama bütçesine yazacaklar.  Çünkü AKP, kamu kaynaklarını, Balıkesirlinin verdiği vergiyi sömürmeyi gayet iyi biliyor. Ama iş hizmete gelince kaplumbağa adımı ile ilerliyor.

 

''Halk Seçim Gününü İple Çekiyor''

Ülke kaynaklarını sömürmeyi kendilerine görev bilen AKP zihniyeti, yapmadığı hizmetlerin reklamını yaparak sadece şov yapıyor. Vatandaş cebindeki paraya bakıyor. En güzel ölçüm vatandaşın cebindeki para. Halk artık seçim gününü iple çekiyor.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans