ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Cem Uzan Bandırma kongresinde genel af istedi

Genç Parti(GP) Bandırma ilçe örgütünün 1. Olağan Kongresi'nde önemli bir sürpriz yaşandı. Halen yurt dışında bulunan partinin kurucu başkanı Cem Uzan, kongreye internet aracılığıyla canlı olarak bağlanarak, partililere seslenirken, “Türkiye'nin acilen bir genel affa ihtiyacı var” dedi.

Genel başkanlığını Hakan Uzan'ın yürüttüğü, Bandırma'da 14 Haziran 2021'de, Ali Karaaslan'ın kurucu başkanlığında kurulan Genç Parti'nin 1. Olağan Kongresi, Genç Parti Teşkilat Başkanı Mehmet Emin Ayhanoğlu'nun divan başkanlığında yapıldı. 

GP Genel Başkan Yardımcısı Çağatay Açıkgöz, GP Genel Sekreteri Melek Dingaz'ın yanı sıra Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok ile GP'nin yöredeki il ve ilçe başkanlarının da izlediği kongreye Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Bandırma İlçe Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir, Gelecek Bandırma İlçe Başkanı Burhan Deniz, Memleket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Münir Atar ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Başkanlığı adına yönetim kurulu üyesi İsmail Ömür Âşık da katıldı.

CEM UZAN EKRANDA

Kongrenin en büyük sürprizi ise yurt dışında bulunan Genç Parti kurucu başkanı Cem Uzan'ın, internet aracılığıyla canlı olarak bağlanması oldu. Sözlerine, “Meşakkatli günler yaşıyoruz. Sürgünde bile olsak birbirimizle kavuşabiliyoruz” diyerek başlayan Uzan, şunları söyledi:

“Bu şekilde de olsa sizlerle birlikte olmak bana mutluluk ve enerji veriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak pes etmemenin yorgunluğu ve güzelliğini yaşıyoruz. Türkiye meşakkatli bir dönemden geçiyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'deki muhalefete yön verdik. ‘Hazineden 128 milyar dolar çalındı' dedik. O zaman dikkate alınmadı ama birkaç ay sonra muhalefet tarafından gündeme getirildi. Önümüzdeki günlerde başka önemli konuları da gündeme getireceğiz.”

GENEL AF ÇIKARILMALI

Bugün ülkemizde ekonominin tükendiğini, 25 yaş altı işsizlik oranının yüzde 50'ye ulaştığına dikkati çeken Cem Uzan, şöyle konuştu:

“18 yıllık iktidar, işsizlik, enflasyon ve hayat pahalılığı sorunlarını çözemedi. Sınırsız yetkilerle iktidar olanların saraylar yapıp, büyük israflar içinde özel uçaklar aldıkları ama orman yangınlarına müdahale edecek uçakları bulunmadığı hep akıllarda kalacak. Ülkemizin halen cinayet ve cinsel içerikli suçlar hariç bir genel affa ihtiyacı vardır. Devlet, bu affı çıkararak, vatandaşından özür dilemelidir. Çünkü bu iktidar döneminde talimatlarla verilen kararlarla halen binlerce insan hapis yatıyor. Çıkarılacak bu afla bu mağdurlar ordusu hayat bulacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimine 21 ay var. Halen parlamentonun yetkileri çok kısıtlı. Seçime 21 ay var ama bu hükümet, erken seçim kararı almaz. Çünkü cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 51'lik oy oranı gerekli. Şu anda ‘Cumhur İttifakı'nın yüzde 51 oy alma ihtimali yok. Seçimin normal tarihi Mayıs 2023. Belki bu tarihten birkaç hafta önce olabilir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimse yüzde 51'i bulamaz ve seçim, ikinci tura kalır. 2. turda ise muhalefetten kim aday olursa olsun, seçimi kazanır. Bu arada, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin oyla adaylık da yapılabilir. Bu konuda sizlerin de bir aksiyon planı içinde bulunmanız gerektiğini düşünüyorum.”

Uzan'ın konuşmasının ardından GP Genel Sekreteri Melek Dingaz, “Sizi özledik. Aramıza dönmenizi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Kongrede Melek Dingaz, ülkemizdeki siyasi ortamı değerlendiren bir konuşma da yaptı.

KARAASLAN YÖNETİMİ DEVAM

Kongrede yeni yönetim kuruluna Ali Karaaslan yönetimindeki tek liste aday oldu. 

Oylama sonunda Genç Parti Bandırma İlçe Başkanlığına yeniden Ali Karaaslan seçilirken, yönetim kurulunda ise İsmail Turanlı, İsmail Yılmaz, Murat Usta, Burak Şanver, Ali Âşık, Murat Saban ve Nebiye Erol'a görev verildi.

Yönetim kurulu yedek üyeleri ise Ayhan Bayram, Onur Sefer Karabacak, Ümit Oral, Ramazan Mucun, Metin Engin, Koray Usta ve Necdet Bayraktar'dan oluştu.

Balıkesir il delegeliklerine Ali Karaaslan, İsmail Turanlı, İsmail Yılmaz, Murat Usta, Burak Şanver, Ali Âşık ve Murat Saban getirildiler.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans