ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 4 EKİM'DE AÇILACAK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılına 4 Ekim 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, her yıl, üniversitelerini Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 17 Eylül'de açtıklarını belirterek şu bilgiyi verdi:

“Ülkemizdeki bütün üniversiteler, yeni eğitim yılını genellikle 27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasındaki bir günde başlatıyor. Biz de buna uyarak, bu yıl için, 17 Eylül'de yapacağımız bir törenin ardından yeni eğitim-öğretim dönemini 4 Ekim 2021'de başlatacağız. Yeni öğretim yılı için açtığımız kontenjanların doluluk oranı yüzde 85'tir. Ayrıca halen 2 ek öğrenci yerleştirmelerimiz de sürüyor. Bu öğretim yılında öğrenci sayımızın 19 bini bulacağını tahmin ediyorum.”

2 BİNİN ÜZERİNDE YABANCI ÖĞRENCİ

Geçen yıl üniversitelerinde 63 ülkeden 1750 yabancı öğrencinin yer alacağını belirten Özdemir, “2021-2022 eğitim yılında ise 70'in üzerinde ülkeden gelecek öğrencilerle yabancı öğrenci sayımızın 2.100'e ulaşacağını düşünüyorum” dedi.

Rektör Özdemir, bu yabancı öğrencilerden 500'ün üzerindeki öğrencinin, Türkçe Öğrenim Merkezi(TÖMER) aracılığıyla Türkçe öğrendiğini belirtti.

Rektör Özdemir, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında, üniversitelerinde yüz yüze derslerin yanı sıra on-line dersler de verileceğini vurgulayarak, “Yüksek Öğretim Kurulu'nun(YÖK) kararına göre, üniversitelerde derslerin yüzde 40'ı, on-line sistemiyle verilebilir. Öğretim üyelerimize YÖK'ün bu kararını da duyurduk” diye konuştu. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans