ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CORONA DEĞİL,PRİNA ÖLDÜRECEK

Gömeç'te birkaç yıldan bu yana faaliyet gösteren EGEKOK Prina Fabrikası'nın kapasite artırımı başvurusu ve Balıkesir Valiliği'nin ÇED gerekli değildir kararına  karşı Zehra Erkün'ün idare mahkemesine açtığı itiraz davasının bilirkişi keşfi 17 Eylül 2021 Cuma günü gerçekleşti.


            EGEKOK Tarımsal Enerji Araştırma Geliştirme San. ve Tic. A.Ş.'nin,Gömeç'in hedeflediği tarım ve turizm alanlarındaki gelişmenin önünde engel olduğunu söyleyen Zehra Erkün,temiz hava, temiz deniz ve temiz toprağın tek ihtiyaçları olduğuna da vurgu yaptı.Daha sonra: ”İlçemizin verimli tarlalarında verimin , besiciliğin, balıkçılığın azalmaması ve her şeyden önce çocuklarımızın, torunlarımızın soluduğu havanın zehirlenmemesi için,Gömeç'te sağlıkla yaşamak için bu tesisin bu hali ile doğamıza geri dönülmez büyük hasarlara neden olacağını düşündüğüm için Balıkesir Valiliğinin çed gerekli değildir ve tesis yetkililerinin kapasite artırımı talebine karşı itirazda bulundum,” diye konuştu.

            Edindiğimiz bilgi ve araştırmalara göre,işletmenin üreteceği kirliliğin insan ve hayvan sağlığına ve çevredeki yaşama zararlar vereceği, deniz çayırlarının üzerinde yıkıcı etkisinin olacağı, flora ve faunanın projeden ne şekilde etkileneceğine dair herhangi bir değerlendirmenin yapılmadığı, kümülatif etki hesaplarının yapılmadığı, 'ÇED Gerekli Değildir' kararının 2016 tarihli olduğu, kapasite artırım başvurusu üzerine yeni bir ÇED kararı alınmadığı iddialarıyla iptali ve yürütmesinin durdurulması istenmiş.

            Gömeç'te yaşayanlar,çevre ilçeler Ayvalık ve Burhaniye den gelen yaşam savunucuları ile birlikte  Egekok Tarımsal Enerji Araştırma Geliştirme San. ve Tic. A.Ş'nin "Pirina yağı ve kuru pirina üretim tesisi önünde toplanarak dayanışma örneği sergiledikleri buluşmada,davacı Zehra Erkün vekili Av.Filiz Sonsuz da keşif sonrası katılan kitleye açıklamalarda bulunarak;Keşfin oldukça olumlu geçtiğini ve davanın sonuna dek takipçisi olacaklarını dile getirdi.

            Destek için işletme önünde bir araya gelen kitle sık sık ”HAVAMA,SUYUMA, TOPRAĞIMA DOKUNMA” diye slogan atarken,katılımcıların tesis aleyhinde taşıdıkları pankart ve dövizler oldukça dikkat çekiciydi.

                  HABER: C.Saffet Yılmaz/GÖMEÇ


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans