ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AVRUPA ŞAMPİYONASI ELEMELERİ SONA ERDİ

2022 CEV U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri Balkan Şampiyonası'nda finalde kıyasıya mücadelenin ardından Türkiye'yi 3-1 yenen Sırbistan Şampiyon oldu ve Avrupa Şampiyonasına direkt katılma hakkı elde etti.

Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'nda oynanan final müsabakalarına Bulgaristan, Arnavutluk, Sırbistan, Türkiye, Romanya ve Yunanistan katıldı. Karşılaşmaların 5. Gününde Millilerimiz rakibi Sırbistan karşısında kıyasıya mücadele etti. 2022 CEV U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri Balkan Şampiyonası 1. Raunt mücadelelerinde 1. Sırbistan 2. Türkiye 3. Bulgaristan oldu. Final günü şampiyon olan takımlar düzenlenen tören ile kupa ve madalyalarını protokolden aldılar.

2022 CEV U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri Balkan Şampiyonası 1. Raunt mücadelelerine Balıkesirli voleybol severler büyük ilgi gösterdiler. 12-16 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda Millilerimiz, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Arnavutluk ve Romanya ile mücadele etti. Bugünkü çekişmeli final karşılaşmalarında Gençlik Merkezimizden gönüllü gençlerimiz salonda bulunan her alanda sorumluluklarını yerine getirirken, seyircilerle birlikte “Biz Bir Takımız” Projesine katılan çocuklarımız Milli takımımıza destek için tribünlerde yerlerini aldı.

                U17 Kız Milli Takımımız, üç gündür Avrupa Şampiyonası elemeleri'ne galibiyetle başlamıştı.  17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, Türkiye'nin ev sahipliğinde Balıkesir'de düzenlenen 2022 CEV 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri 1. Raunt'ta (Balkan Şampiyonası) ilk maçında Arnavutluk 3-0 mağlup etti, ikinci gün ise Romanya'yı mağlup ederek 2'de 2 yaptı. Milli Takımımız, 2022 CEV 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki üçüncü maçında da Yunanistan'ı 3-0 mağlup etti. Ve dördüncü maçında ise Bulgaristan'a 3-1 mağlup oldu ve ilk mağlubiyetini aldı. 16 Ocak Pazar günü finalinde ise Kurtdereli Spor Salonunda Millilerimiz Sırbistan ile karşılaştı ve rakibi karşısında mağlup olarak 3-1 skorla finaller tamamlandı. Karşılaşmaların son gününde Avrupa Şampiyonası finallerine doğrudan katılacak takım ve ilk üç takımın kupa ve madalyaları takdimi için ödül töreni düzenlendi.

Final gününde Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Eşi, Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Voleybol Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ törene katıldı ve protokol tarafından ödüller takdim edildi.

                Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Bu güzel organizasyonda milli takımımızı ve katılan diğer takımları kutluyor, takımımızın uluslararası arenada güzel yerlere gelmesinde emeği olan antrenörlerine, tüm emeği geçenlere, katılım sağlayanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Organizasyonu ilk sırada tamamlayan Sırbistan, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne doğrudan katılmaya hak kazandı. Diğer takımlar ise Nisan ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2. Raunt'ta mücadele edecek. 2022 CEV U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası Finalleri ise 22-31 Temmuz 2022 tarihlerinde Çekya'nın ev sahipliğinde Olomouc ve Prostejov şehirlerinde yapılacak.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans