ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EDREMİT’TE NELER OLUYOR?

Haber: C.Saffet Yılmaz

Son yıllarda adı kadına yönelik şiddet, katliam ve mobbing uygulamaları ile anılır olan Edremit'te gün geçmiyor ki bir olay yaşanmasın. Geçtiğimiz hafta Elif T'nin eski eşi tarafından öldürülmesi sonrası dün de bir kadının yaşadığı mobbing ve baskılara dayanamayarak intihar teşebbüsünde bulunduğu bilgisini edindik. Konuya ilişkin Eğitim Sen Edremit İlçe Temsilciliği bir basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Son günlerde ilçemiz kadına yönelik şiddet, mobbing ve kadın katliamları ile anılır oldu Daha geçen hafta Elif T.'nin ölüm haberiyle sarsıldık. Bir markette çalışan Elif, işe giderken önünü kesen ayrı yaşadığı eşi Kamil T. tarafından tabancayla 4 kurşunla öldürüldü. Elif'in yasını tutmadan bu hafta Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanı  G.S. ‘nin intihar haberiyle sarsıldık. Ailesiyle yaptığımız görüşmeye göre Edremit Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine alınan G.S'nin bilincinin açık ve taburcu edileceğini öğrendik.

Gün geçmiyor ki kadına yönelik taciz, tecavüz, mobbing, katliam olmasın. Peki neden son yıllarda kadına yönelik şiddette büyük bir artış var? Öncelikle belirtelim ki kadına yönelik artan şiddet olaylarının temelinde mevcut iktidarın yürüttüğü politikalar yatıyor. Özellikle İstanbul Sözleşmesinden çıkılması, şiddet, tehdit, mobbing altındaki kadınları tamamen güvencesiz, korumasız bıraktı. Kadın örgütlerinin, kadın gruplarının, sendikaların, emekten yana güçlerin bütün çağrılarına rağmen İstanbul Sözleşmesinden çıkılması saldırganları cesaretlendirmiştir. Yine son günlerde meclise getirilmek istenen torba yasada yer alan ve medeni kanunda değişikliğe yol açan kamuoyunda “nafaka yasası” olarak bilinen tasarı vb. diğer kadın haklarını geriye götüren, kadını “aile” içine hapsetmek isteyen iktidar anlayışı şiddete temel oluşturuyor, kadını güvencesiz bırakıyor.

2017'de yazdığı bir şarkıdan dolayı “dili kesilmek” istenen Sezen Aksu, bir TV programında kullandığı atasözü nedeniyle sabaha karşı gözaltına alınarak tutuklanan Sedef Kabaş kadına yönelik şiddetin nereye kadar vardığının bir başka göstergesi. Emek düşmanı, kadın düşmanı bu politikalarda amaç; toplumun farklı düşünen, söz söyleyen, eleştiren kesimleri sindirmek, korkutmaktır.

Biz Eğitim ve Bilim Emekçilerinin mücadele örgütü olarak; ülkemizde giderek dozu artan bu şiddet ve baskı ortamına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Enes Kara'nın intihardan önce bize emanet ettiği kız kardeşlerinin korkusuzca yaşayacağı, özgür, demokratik bir ülkeyi kuracağız. “ (www.yenihabergazetesi.net)

                                   

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans