ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SEDEF KABAŞ YALNIZ DEĞİLDİR

Gelinen son süreçte basın ve basın emekçileri üzerindeki baskı, yıldırma ve tutuklamalara bir yenisi daha eklendi. Gazeteci ve TV yorumcusu Sedef KABAŞ katıldığı bir televizyon programında kullandığı. bir Çerkez atasözü nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla açılan soruşturma sonucu 22 Ocak'ta tutuklanmıştı. Birçok demokratik kitle örgütü ve basın kurumları bu tutuklamaya tepki gösterirken; Kabaş'a bir destek te Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. CHP Balıkesir Kadın kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi il binasında yaptığı basın açıklamasında Sedef Kabaş'ın yanında olduklarına vurgu yaptı. 
81 ilde eş zamanlı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

            YALNIZ DEĞİLSİN, SEDEF KABAŞ

            “Bilindiği gibi; gazeteci Sedef Kabaş hakkında televizyon programında söylediği bir atasözü nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı. Davet edilse gideceği bilindiği halde, avukatına bile ulaşamadığı bir saatte, gece 02.00'de evine giden polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinde, ‘Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur' demesine rağmen siyasi bir karar doğrultusunda tutuklandı. Hem de ‘'kaçma ve saklanma ihtimali yüksek'' olduğu gerekçesiyle. Göz önünde olan, fikrini ve sözünü her zaman açıkça, korkusuzca ifade eden bir gazeteciyi; kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklu yargılamaya karar verdiler. Sedef Kabaş'ın bugün hala hukuka aykırı olarak tutukluluğu devam ediyor. Ülkemizin her yanını saran korku ikliminden basın emekçileri de payını alıyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye 153'üncü sırada yer alıyor. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bugün 81 ilden, 973 ilçeden sevgili Sedef Kabaş'a dayanışma mektuplarımızı  inancımızı yitirmeden hep birlikte sesleniyoruz: Yalnız değilsin Sedef Kabaş; Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları var! Bütün basın emekçilerini saygıyla selamlıyoruz.”

            DAYANIŞMA MEKTUBU GÖNDERİLDİ

            Basın açıklamasına bazı CHP üyesi kadınlarla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Örün AVCI, Karesi İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nihal HANÇER, Balıkesir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Fatma GÜN, Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği adına Aynur ATSAN, Emek Partisi Altıeylül İlçe Başkanı Cemal Saffet YILMAZ ve EMEP Altıeylül İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe YILMAZ  İle Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Esin BALIBEK'in de dayanışma amacı ile katıldıkları açıklama sonrası katılımcılar Sedef Kabaş'a destek amacı ile yazdıkları mektupları kendisine iletmek üzere imzaladılar. (www.yenihabergazetesi.net)


 



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans