ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AKP’NİN GÖMEÇ’TE ALGI SEVDASI BİTMİYOR

Adalet Ve Kalkınma Partisi (AKP) Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu,siyasi geleceği için taraflı yerel basına yaptırdığı özel asparagas haberlerde sınır tanımıyor.Özellikle kendi işgüzarlıkları ile hazırladıkları siyasi kumpas sonucu Gömeç Belediye Başkan yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi M.Gazi Pişkin olayı üzerinden rant sağlama çabalarına her gün bir yenisi ekleniyor.


Hukuka intikal etmiş  ve yargının hakkında dava açılmasına dahi gerek görmediği Hüseyin Gazi Pişkin'in, geçici olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinin sonlandırılmasından kendine pay çıkartmaya çalışan Sn.Eşref Uslu, Son olarak, merdivenaltı basın olarak bilinen yanlı haber sitelerinde bunu da kendi maharetiymiş gibi yayınlatmaktan geri kalmadı. Son olarak İçişleri Bakanlığının kararı ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği de sona eren Pişkin, 30 Mayıs 2022 günü yapılmakta olan B.Ş Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 2.toplantısına alınmadı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Gömeç İlçe Başkanı Ahmet Ercan hukuksal olarak haklarını sonuna dek arayacaklarına vurgu yaparak, bu ve benzeri asparagas haberlerden siyasi rant elde etme çabası içerisinde olanların hukuksal olarak en sonunda maskelerini düşüreceklerini iade etti. Ahmet Ercan'ın açıklamaları şöyle:

 Sevgili Gömeç halkı ve parti yoldaşlarım: Birkaç günden bu yana, sosyal medyada Gömeç Belediye Meclis Üyemiz ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Hüseyin Gazi Pişkin hakkında yapılan asılsız haberler ve paylaşımları hayretle izliyorum. Üzerine atılan iftira ve kumpas olayından dolayı, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında iddianame düzenlenerek, Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 19 Nisan 2022 tarihinde dava açılan parti üyemiz H.Gazi Pişkin'e ilişkin davada mahkeme iddianameyi ve davayı delillerin yetersizliği nedeni ile koğuşturmaya gerek görmeyerek reddetmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın bitmediği için Mahkemenin Red  kararına 23 Nisan 2022 tarihinde itiraz ederek görevden uzaklaştırılma kararının devamını talep etmiş bulunuyor.

İçişleri Bakanlığının başlattığı soruşturmanın selameti için Meclis Üyemiz 29 Mart 2022 tarihinde geçici olarak Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırılmış olup, Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği devam etmekteyken birilerinin işgüzarlığı sonucu, İçişleri Bakanlığınca bu görevlerinden de 30 Nisan 2022 tarihinde el çektirilmiştir. Alakasız, ahlaksız ve algı yaratmaya yönelik  manşetlerle gerçekleri halka farklı göstermeye çalışan sosyal medya hesaplarına ve yandaş medyaya,ayrıca avuçlarını ovuşturarak kendilerine bu durumdan siyasi rant çıkarmaya çalışanlara EDEP YAHU diyorum.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun altına imza koyduğu kararı da Kamuoyunun takdirine bırakırken bu asılsız iddialarda bulunan ve yanlı haber peşinde olarak kamuoyunu yanıltmaya çalışan kişi ve kurumlarla da hukuki mücadelemiz sonuna dek sürecektir.”

 (C.SAFFET YILMAZ / www.yenihabergazetesi.net)


 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans