ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Banvit’in eski baş antrenörü Itoudis Fenerbahçe’de

Banvit Basketbol Kulübü'nün eski baş antrenörü Dimitris Itoudis, Fenerbahçe Beko baş antrenörlüğüne getirildi. Sarı-lacivertli kulüp, Aleksander Djordjeviç'ten boşalan baş antrenörlüğe getirdikleri Itoudis ile resmi sözleşmeyi imzaladıklarını açıkladı.


Aynı zamanda Yunanistan Milli Takımı'nı da çalıştıran Yunan baş antrenör, 2014 yılında gittiği CSKA Moskova'da iki Euroleague şampiyonluğu yaşadı.

18 Eylül 1970 tarihinde, Yunanistan'ın Trikale kentinde doğan Dimitris Itoudis, 2013-2014 sezonunda ülkemize gelerek Banvitspor'da baş antrenörlüğü üstlendi. Banvitspor ile 30 maçlık Basketbol Süper Ligi normal sezonunu 28 galibiyetle lider olarak tamamlayıp, play-off yarı final oynama başarısını gösterdi.

2014 yılında Banvitspor'dan ayrılarak Rusya'nın EuroLeaguede'deki güçlü temsilcisi CSKA Moskova'nın yolunu tutan Dimitris Itoudis burada başarılı sekiz sezona imza attı. Bu süre içinde takımının kazandığı iki EuroLeague, altı VTB Ligi ve altı Rusya Ligi şampiyonluklarına liderlik eden Itoudis, EuroLeaugue'de, 2016 ve 2019 yıllarında, “Alexander Gomelskiy Yılın Koçu” ödülüne değer bulundu.

VTB'de de beş kez yılın koçu olan Itoudis, CSKA'da görev yaptığı süre içinde 522 resmi maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 420 galibiyet elde etti.

Avrupa basketbolunun son dönemine damgasını vuran en başarılı antrenörlerinden biri olarak kabul edilen Itoudis, halen Yunanistan Milli takımının baş antrenörlüğü görevini de sürdürüyor.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans