ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

MESUT ERGİN: TARIM ARAZİLERİNİN PARSELLEYİP SATILMASINI ENGELLİYORUZ

Ayvalık Belediyesi verimli tarım arazilerinde yasal olmayan parselleme ve satış işlemlerinin karşısında durmaya devam ediyor.


Bu konuda hassas davranan ve fırsatçıları hukuk biriminin yasal takibiyle engelleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Ayvalık doğası, denizi, tarihi ve birçok özelliğiyle cazibe merkezi konumunda ve kentimizde yaşamak isteyenler burada arsa alımına yöneldi. Bu talepten kanuna aykırı biçimde yararlanmaya çalışan fırsatçılar tarım arazilerini 300-500 metrekarelik parçalara bölerek kooperatif veya çiftlik adı altında satmaya başladı. Ancak tarım arazilerinin parselleyip satılması yasal değil. Biz Ayvalık Belediyesi olarak bu kanuna aykırı satışları engelliyoruz ve engellemeye devam edeceğiz” dedi.

HUKUKA AYKIRI İŞLEMLER DURDURULDU

Ayvalık Belediyesi Hukuk birimince yapılan açıklamada; Altınova Mahallesi 242 ada 2 parselde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik verimli topraklar tarımsal niteliği korunacak alanda kalmaktadır. 12.12.2016 tarih 9620 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Büyükova ilan edilmiş ve bu arazi bir kişi adına kayıtlıyken 60 kişi adına hisseli olarak tescil edilmiştir. Yapılmak istenen hukuka aykırı işlemle tarım arazisi parselasyon yaptırılmış ve satışı için ilan dahi verilmiştir. Ayvalık Belediye Başkanımız Mesut Ergin'in talimatıyla bu hukuka aykırı işlemin durdurulması ve caydırıcı bir cezai işlem uygulanması için gereken tüm çalışmalar başlatıldı.

Başkan Ergin; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 13 Nisan 1934 yılında ziyareti sırasında, sapsarı buğday başaklarıyla kaplı, dümdüz, uçsuz bucaksız ovaları görüp “buraya Altınova demeli, son derece kıymetli, verimli ovalar” demesinden sonra “Altınova” adını alan bu eşsiz yerdeki verimli toprakları, Samsun ilindeki bir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alınan kanuna aykırı karar ile fırsatçıların tel örgüyle bölüp internet üzerinden kampanyalı satışlarmış gibi pazarlaması mümkün değil” dedi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans