ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR'DE KLASİK MÜZİK GÜNLERİ

Dünyaca ünlü sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Balıkesir'in muhteşem atmosferinde klasik müzik konserleri verecek. Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Uluslararası Yaz Akademisi kapsamında düzenlenecek konserler; 21 Ağustos'ta Ayvalık'ta başlayacak, bir hafta boyunca 5 ilçede devam edecek. Ücretsiz olan konserlerin tamamı Balıkesirlilerin katılımına açık olacak.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın'ın, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) 2022 Uluslararası Yaz Akademisi; Büyükşehir Belediyesi'nin de iş birliğiyle Ayvalık'ta düzenlenecek. Akademi kapsamında 21 Ağustos ve 27 Ağustos günlerinde her akşam farklı bir noktada dünyaca ünlü sanatçılar solo, oda müziği ve orkestra müziği konserleri gerçekleştirecek. Ayvalık Sebahat - Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi'nde yapılacak konser provaları ve çalışmalarda, Türkiye ve yurtdışında konservatuvarlarda eğitim alan çok sayıda genç müzisyen de sanatçıların deneyimlerinden faydalanma imkânı bulacak.

SANATI ERİŞİLEBİLİR KILIYORUZ

Şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayacak, kent kültürünün gelişmesine yönelik birçok projeyi hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Balıkesir'i marka bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bunu yapmanın yolu da şehrin tarihine, kültürüne, sanatına ve doğasına sahip çıkmaktan geçer. Biz bunu başarmak için gayret ediyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin şehrin tamamına yayıldığı ve insanların bu faaliyetlere kolaylıkla erişebildiği bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz” dedi. Birbirinden kıymetli sanatçıları Balıkesir'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “21 – 27 Ağustos tarihleri arasında ulusal ve uluslararası çapta birbirinden kıymetli sanatçılarla bir arada olacağız. Ayrıca Sayın Cihat Aşkın'ın kentimize verdiği önem, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültür ve sanat hayatını zenginleştirme çabalarımıza büyük katkı sağlayacaktır. Tüm Balıkesirlileri konserlerimize bekliyoruz.” dedi.

Cihat Aşkın ise bu yıl 15'ncisi düzenleyecekleri CAKA Uluslararası Yaz Akademisi'ni Ayvalık'ta gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek “Katkıları için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'a teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu. 

KONSER TAKVİMİ

Proje kapsamında 21 Ağustos Pazar günü 20.00'de Ayvalık Taksiyaris Kilisesi Anıt Müzesi, 22 Ağustos Pazartesi 20.00'de Gömeç Sadettin Baycan Parkı, 23 Ağustos Salı 20.00'de Ayvalık Sarımsaklı Balpark yanı, 24 Ağustos Çarşamba 20.00'de Edremit Güre Amfi Tiyatro, 25 Ağustos Perşembe Ayvalık Amfi Tiyatro, 26 Ağustos Cuma 20.00'de Burhaniye Ören Amfi Tiyatro, 27 Ağustos Cumartesi 20.00'de Avlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde klasik müziğin seçkin eserlerinden oluşan konserler gerçekleştirilecek. Ayrıca tüm bu süreç boyunca sokak ve parklar başta olmak üzere şehrin birçok noktasında mini konserler verilecek.

YER ALACAK SANATÇILAR

Keman Virtüözü Cihat Aşkın önderliğinde yürütülecek çalışmalarda yer alacak 16 sanatçı ise Alexander Mekaev (Piyano), Ani Schnarch (Keman), Beste Tıknaz Modiri (Viyola), Burcu Yazıcı (Viyola), Can Özhan (Keman), Ceylan Kabakçı (Keman), Çağdaş Özkan (Piyano), Dilbağ Tokay (Çello), Gonca Bilget (Keman), Gökhan Aybulus (Piyano), Itzhak Rashkovsky (Keman), Kimball Gallagher (Piyano), Musa Eren İşkodralı (Çello), Ozan Sari (Keman), Sevil Ulucan Weinstein (Keman).

Sanat Yönetmenliğini Cihat Aşkın'ın üstlendiği CAKA 2022 Ayvalık Müzik Yaz Akademisi'nin koordinatörlük görevini Mesut Çaşka ve Hasan Hakan Okay yürütmekte olup, idari heyeti ise Eren Akçay, Rıfat Beltekin ve Nisan Aşkın'dan oluşuyor.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans