ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ'NİN İPTALİ GENÇLERE, ESNAFA ZARAR

Uzun zamandır gündemi meşgul eden Zeytinli Rock Festivali ile ilgili olarak, festival organizasyon şirketi Milyon Yapım da, konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı.
konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

''Türkiye'nin en köklü ve en büyük festivali Zeytinli Rock Festivali'nin pandemi sebebiyle verdiği aranın ardından 17-21 Ağustos tarihlerinde yerli-yabancı toplam 70 müzik grubunun katılımıyla Burhaniye Belediyesi'nden 7 yıllığına kiraladığımız yeni yerinde yapılacağını duyurmuştuk. Her şeyden önce Burhaniye Belediyesi'ne, Belediye Başkanı Sayın Ali Kemal Deveciler'e ve Burhaniye halkına ilk günden beri bize yaklaşımları ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Üzülerek söylüyoruz ki bölgeye ne gibi bir katkısı olduğunu anlamadığımız bir vakfın yaptığı çağrının ardından Balıkesir Valiliği ve Burhaniye Kaymakamlığı adeta kafa kafaya verip bu sene festivalin olmaması için ellerinden geleni yapmaya yemin etmişçesine davranmaya başladılar. Bazı tarikatların devlet kurumlarına festivalin iptali için baskı yaptığına dair iddiaları hiç ciddiye almamıştık. Ancak yaşadıklarımız bize söylenenlerin dedikodudan öte olduğunu düşündürmeye başladı.

Türk Rock Müziğinin geçit töreni olan Zeytinli Rock Festivali, sadece şirketimizin en güzide etkinliği değil aynı zamanda sahne alan sanatçılar açısından da tüm yıl en keyifli konserlerini verdikleri bir buluşmadır. Birçok gencin ilk festival deneyimini yaşadığı Zeytinli Rock Festivali, katılımcılara eşsiz hatıralar bırakmış özel bir şenliktir. Ağırlıklı olarak yerli müzik gruplarımıza sahne veren Zeytinli Rock Festivali, öznel tarihi boyunca dünyanın dört bir tarafından birçok müzik grubuna da sahne vermiş, uluslararası anlamda ülkemizin en bilinen aktif festivalidir. Binlerce kişiye istihdam yaratan festival, bölge turizmi ve ekonomisine de yadsınamaz bir katkı sağlamaktadır. Binlerce festival katılımcısının bölgedeki otellerle yaptıkları ücreti ödenmiş rezervasyonların yaratacağı kaosu ve zorlu pandemi süreci sonrası iki yıldır dört gözle beklenen Zeytinli Rock Festivali için stok yapan esnafın mağduriyetini düşünmeden alınan bu keyfi kararın kamuya herhangi bir fayda sağlamayacağı gibi bölge için telafisi zor zararlara sebep olacağı gün gibi ortadadır. 

Zeytinli Rock Festivali dahil olmak üzere festival yaptığımız tüm lokasyonlarda tüm yetkili merciilerle görüşerek, her birinin ilettikleri hassasiyetlere özen göstererek organizasyon planlaması yaparız. Bu festival özelinde de emniyet müdürlüğü ve / veya kaymakamlık makamınca bize sunulan tüm çekincelere makul çözümler ürettiğimizi düşünüyorduk. Bu sene festival alanını değiştirmemiz, çözüm üretmeye yönelik tavrımızın en iyi göstergelerinden biridir. Biz festival alanını hiçbir endişeye mahal vermeyecek şekilde baştan dizayn etmekle uğraşırken, Burhaniye Kaymakamlığı'nın festivale izin vermediğine dair bir yazının basına servis edilmesinin takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz. Şunun bilinmesini isteriz ki bizim önceliğimiz her zaman emniyet birimlerimizin ve mülki idare amirlerimizin endişelerini bire bir görüşmelerle gidermektir. Devleti temsil eden makamlarla kamuoyunun önünde yüksek sesle tartışmanın bir Milyon Yapım geleneği olmadığı kamuoyunca bilinmektedir… 


Burhaniye Kaymakamlığı'nın geçerli bir hukuksal dayanağı olmayan, içeriğini bizim de önce basından öğrendiğimiz keyfi kararına dair avukatlarımız gerekli itirazları yaptılar. Tercihimiz festival katılımcılarını, tedarikçilerini, çalışanlarını, sahne alacak sanatçıları ve festivalin geleceğini düşünerek, kimseyi zor durumda bırakmadan aklıselim bir çözüm bulmaktı. Bu bağlamda Kaymakam Bey'in durumu tekrar değerlendireceğini umut ediyorduk. Ancak ne yazık ki Burhaniye Kaymakamlığı itiraz dilekçemize de olumsuz yanıt verdi. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. 

Zeytinli Rock Festivali, gençlerin ayrı ayrı gidip dinleme fırsatı bulamadığı müzik gruplarını bir arada dinleyebildiği, denizin ve kumsalın tadını doyasıya çıkardığı, bütün bir senenin stresini birlikte eğlenerek dağıttığı Türkiye'nin bu alanda en uzun soluklu etkinliğidir. Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk'ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir!''





Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans