ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“BANDIRMA’DAN AY’A” BELGESELİ TRT FİNALİNDE

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ) Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Bandırma'dan Ay'a” isimli belgesel büyük bir başarı göstererek, “TRT Geleceğin İletişimcileri” yarışmasında finale kaldı. Yaklaşık 100 yıldır radyo ve televizyon yayıncılığı yapan TRT'nin, ülkemizdeki üniversitelerin iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilerini farklı içerikler üretmeye teşvik amacıyla düzenlediği yarışmada, BANÜ öğrencilerinin “Bandırma'dan Ay'a” isimli belgeseli de ses getirerek finale yükseldi. 

FİNALDE 10 BELGESEL YARIŞACAK

Bandırma'nın tarihinde önemli bir yer tutan “Bandırma Füze Kulübü”nün serüvenini ve öyküsünü yeniden anımsatan projeye, proje danışmanı Öğretim Görevlisi Yakup Toktay ve belgeselin yönetmeni Harun Erdal başta olmak üzere Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Fatih Üzmez, Sude Yıldız, Nisa Nur Tekin ve Muhammed Yağcı katkı sağladı.

Bölüm başkanı Doç. Dr. Ahmet Güven, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduğunu vurgulayarak, “Hedefimiz, ilerleyen yıllarda, derece alan daha çok projeye imza atmak ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin ismini iletişim alanında da duyurmaktır” dedi.

“Bandırma Füze Kulübü”nü konu alan belgesel, 1959 yılından itibaren roket ve uzay alanında çalışmalarına başlayıp, Artuğ Sayıner'in başkanlığında önemli gelişmeler kaydeden “Bandırma Havacılık ve Uzay Araştırmaları Derneği”nin öyküsünü belge ve özel röportajlarla dile getiriyor. 

Belgesele, “Bandırma Füze Kulübü”nün kurucuları arasında yer alan Atilla Yedikardaşlar, Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, gazeteci-yazar Önder Balıkçı ve kulübün kurucu başkanı, rahmetli Artuğ Sayıner'in kızı Yasemin Irkin de katkı sağladı.

Filmin yönetmenliğini yapan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nden yeni mezun olan Harun Erdal, “Bu başarımız bize büyük mutluluk verdi. TRT'nin, belgesel kategorisindeki yarışmasında finale kalan 10 belgesel arasındayız. Final, ekim ayının sonlarına doğru yapılacak. Finalde de başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Belgeselimize katkı sağlayan herkse teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TARİHE IŞIK TUTUYOR

Bilindiği gibi, Bandırma'da, Mehmet Artuğ Sayıner, Atilla Yedikardaşlar, Ali Osman Caran, Güngör Gezer ve Adnan Zambak'tan oluşan Şehit Mehmet Günenç Lisesi öğrencileri, 1959 yılında, tüm olanaksızlıklara karşın, Türkiye'nin ilk roket çalışmalarını başlatmışlardı. Bu gençlerin öncülüğünde, “Bandırma Füze Kulübü”nün çatısı altında bulunanlar, maddi-manevi özverilerle gerçekleştirdikleri roketlerle hem Türkiye hem de dünya basınında ilgi çekmeyi başarmışlardı. NASA'nın bile dikkatini çeken ekip, daha sonra desteksiz kalmış ve çeşitli engellerle karşılaşmıştı.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans