ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AYVALIK’TA DEĞİŞİM VE PAYLAŞIM ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR

   Haber: C.Saffet Yılmaz   

    Ayvalık  Yerel İnisiyatifi'nin başlattığı “Tüketmek köleleştirir, paylaşmak özgürleştirir” başlıklı etkinlik dizisinde Ayvalık'ta yaşayanlar kullanılabilir durumdaki eşyalarını getirerek, ihtiyaç sahibi olanların alarak yararlanmasını sağlamak üzere bir araya geliyor.

    Etkinlik ile ilgili yapılan çağrıda kesinlikle satış yapılmasına veya satış amaçlı ürün alınmasına izin verilmeyeceğinin altı çiziliyor.Etkinlik hem ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılaması hem de daha az tüketerek doğanın tahribatının da önüne geçilmesinin yanı sıra “başka bir dünya mümkün mü?” sorusunun cevabını “parasız Pazar olur mu?” sorusuyla birleştirerek arıyor.

Dönüşüm etkinliği fikrinin mahalle meclislerinden çıktığını, ilkini 2019 Ekim ayında gerçekleştirdiklerini ve bugüne kadar çok katılımlı ve paylaşımlı buluşmalar olduğunu söyleyen Ayvalık Yerel İnisiyatif gönüllüsü İlknur Kavlak, “Ne yazık ki pandemi sürecinde etkinliklere ara vermek zorunda kalmıştık. Kısıtlılıkların kalkmasının ardından bu yapacağımız 3. Etkinlik olacak. Kentte hem tüketim kültürüne müdahale etmek hem de dayanışmanın sözün ötesinde eyleme geçmesini sağlamak için bir katkı yapabiliyorsak ne mutlu bizlere.” Diyerek açıklamada bulundu.

AYVALIK YEREL İNSİYATİFİ'NİN ETKİNLİĞE İLİŞKİN BELİRLEDĞİĞ TEMEL İLKELER

1- Etkinlikte paylaşım için getirilecek eşyalar ücretsiz olarak ihtiyaç sahipleri tarafından alınacaktır.

2- Dönüşüm amacıyla getirilecek eşyalardan ücret talep edilmeyecektir.

3- Satış amacıyla ürün alınmasına asla izin verilmeyecektir

4- Etkinliğimiz "takas" usulü değildir. Yani herhangi bir şey getirmeden de ihtiyacınız olanı alabileceğiniz gibi, getireceğiniz şeylere karşı ihtiyacınız yoksa alım da yapmayabilirsiniz.

6-Alım yapacak kişilerin paylaşımlardan daha fazla insanın yararlanması amacını gözetmesi önemlidir.

5- Etkinlik mekanına getirmekte zorlanacağınız eşyalar için Ayvalık Özgür Dönüşüm (Eşya paylaşım ağı) Freecycle sayfamızdan fotoğraflı ilan açarak paylaşım yapmanızı öneriyoruz.

6- Getirilecek eşyaların mutlaka kullanılabilir durumda ve temiz olmasına özen gösteriyoruz.

7- Bez ve kağıt torbalarınızı yanınızda getiriniz.

24 Eylül cumartesi günü AvcılarSakarya mahallesi AvcılarKahvesinde 15:00 – 17saatleri arasında başlayacak etkinliğe ayvalık ve yakın çevresinden kişi ve kurumların yoğun katılımı bekleniyor. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans