ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AYVALIK’TAN İSYANDAKİ İRAN’LI KADINLARA DESTEK

HABER: C.SAFFET YILMAZ

Ayvalık Kadın İnsiyatifi Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı kitlesel basın açıklaması ile  İran Ahlak Polisi tarafından saçının göründüğü kıyafeti nedeni ile gözaltında işkence sonucu katledilen Masha Amini isimli kadın için direnen İran halkı ve kadınlarına destek vererek,İran hükümeti ve polisini kınadı.




Basın açıklamasını okuyan Nebahat Gülhan ":Dünyanın her yerinde erkek egemen sisteme ve devlet şiddetine karşı mücadele eden kadınlar, annesinin Jina diye seslendiği Mahsa Amini'nin katledilmesine karşı başta İran olmak üzere sokaklara döküldü. Hayatları, hakları, yaşam tarzları için direnen tüm kadınlara selam olsun.

Faşist İran rejimini ve kadınların yaşam tarzlarına müdahale eden ahlak polisi gibi kurumları protesto eden gösteriler, yürüyüşler yapılıyor. Mahsa Amini'nin cenaze töreninde kadınlar toplu halde başörtülerini çıkarıp ateşe vererek mücadelelerini yeni bir boyuta taşıdılar. İktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve onun polisi, kadınlara ve mücadelelerine saldırarak kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışıyor. Ancak, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları ile sokaktan geri adım atmayarak yaşamları pahasına dinci faşizme karşı mücadele eden kadınların direnişi engellenemeyecek!İran rejimi ise halkın üzerine ateş açmaya, saldırmaya devam ediyor. Onlarca kişi öldürüldü, yaralandı, tutuklandı. #MahsaAmini 'nin hastaneye kaldırıldığına dair haberi yapan gazeteci  Nilufar Hamidi tutuklandı. Biz kadınların içi yanıyor, öfkesi, isyanı büyüyor. Hukuk bittiyse direniş haktır!" diye konuştu. (www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans