ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR'DEN 152 ÜLKEYE İHRACAT

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Savaş Balıkesir ihracatı ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Savaş Balıkesir firmalarının bugün ulaştığı nokta itibari ile dünyanın 152 değişik ülkesine ihracat yaptığını belirtirken; bu ihracatın önemli bir kısmının BASİAD Üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Savaş Balıkesir ihracatını 2022 yılı faaliyetleri ve gelişim aşamaları ile değerlendirmelerde bulundu. Savaş; 2022 yılında Balıkesir ihracatının 900 Milyon dolar seviyesini aşarak 1 Milyar dolar seviyesine yaklaşmasını beklediklerini ifade ederken; bu parasal genişlemeye rağmen; ülke genelindeki ihracat sıralaması, ihracat kilogram miktarı ve kilogram bedelleri açısından, katma değerli ürün ihracı açısından alınması gereken yollara ve rekabet üstünlüğü hedeflerine dikkat çekti. 

BASİAD Başkan Yardımcısı Selçuk Savaş: ” BASİAD Yönetimi ve BASİAD Üyeleri olarak ihracata ayrı bir önem veriyor ve ilerleme kat etmeye çaba gösteriyoruz. BASİAD olarak Balıkesir ihracatını arttırma adına çeşitli projeler yaptık. Eğitim çalışmalarımız devam ediyoruz. Yurt dışı pazarlama heyetleri ile değişik pazarlarda çalışmalarımız oldu. Hedefimiz Balıkesir ihracatını parasal büyüklük olarak arttırırken, büyüklüğü katma değer ve rekabet üstünlüğüne dayandırmak istiyoruz. 

2022 Yılında Balıkesir ihracatının 900 milyon doları aşarak; 1 Milyar dolara doğru yaklaşmasını bekliyoruz. Bu parasal genişleme bizleri son derece memnun etse de asla rehavete kapılmıyoruz. Bu yıl ihracat büyümemizde pandemiye paralel lojistik ve hammadde fiyatlarındaki artışlarında etkisinin olduğunun bilincindeyiz. Ülke sıralamasında da 22. Sıra ile bir değişiklik söz konusu değil. Oysa bizler ihraç ürünlerimizin katma değerini ve kilogram bazında ürün artışlarının, ihracat yapan firma sayımızda önemli artışların olmasını arzu ediyor ve bu doğrultuda efor sarf ediyoruz. '' dedi. (www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans