ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SİZ DE KİMSİNİZ?

Rahmetli Ekrem Balıbek'i, Balıkesir'de yaşayan özellikle Balıkesirli olan hemen hemen herkes tanır. olmadı soyadını bilir.
BALIBEK'in Yeni Haber Gazetesi'ni , 1968 yılında kurduğunu ve uğruna nice mücadeleler verdiğini de...
Basın camiasına gelince ; YENİ HABER, gerek kişisel gerekse gazete olarak nice ödüllere imza atmış veödül sahibi olmuştur.Dolapta hala daha plaketler yerini ve maneviyatını herşeyiyle olduğu gibi korumaktadır.
Tabii 52 yıllık bir mazi var Yeni Haber'de...
Bu camianın yaşları ilerleyenleri gayet iyi bilirler YENİ HABER'i,EKREM BALIBEK'i ve ailesini...
Bu ailede kimler kimler yer almıştır.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir 24Saat Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Yaman,Cengiz Güner,Ilkan Toprak,Hilmi Duyar,Zikri Enver'e ve daha ismini sayamayacağımız nice aile fertlerimize bir ev, bir okul olmuştur YENİ HABER..
Tabii bu isimler,BALIBEK'lerde ki herbirimizi de iyi tanırlar benim çocukluğumdan itibaren..

Fair Play Ödülü alan bir gazeteci,bir siyasetçi ,bir Balıkesir sevdalısıdır Ekrem Balıbek.
Balıkesir'e ve gazetesine kendini ailesinden daha çok adamış,uğruna kendisi de ,ailesi de bedeller ödemiştir.
Benim çocukluğum kurşun harflerin,matbaa makinalarının içinden geçmiştir, başımı defalarca kez çarptığım Alpaslan sokaktaki gazetenin alt katındaki matbaada..

Yıllarca bu gazeteye emek veren,kalemşörlük yapan nice isimler yer almıştır.Her önüne gelen yazmamıştır.Korunması gereken bir çizgi olmuştur. Kendini ve gazeteyi riske atmaya çalışanlar da bir şekilde uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

Bendeniz de Ekrem Balıbek'in en küçük çocuğu olarak, okuduğum okullar farklı branşta olsa da gerek yazı yazmaya eğilimimin olmasından hem de baba yadigarını sürdürmek istememden ve babamından istemesinden dolayı,babamla birlikte bu mesleği yapan daha anlamlısı babam gibi bir gazetecinin yanında yapmaya çalışan bir evlat olarak yetiştirildim...Abim ve ablamin tercihleri kendi seçimlerinden yana oldu.

Ödün verilmeyen duruşlarla ,kırılmayan kalemlerle yıllarca bedel ödedik..Kapımızın önündeki polislerle,tehdit telefonlarıyla... Bugüne dek makam mevki sahibi olanlara, olmak isteyenlere zamanında hasbel kader çok iyiliği geçmiştir EKREM BALIBEK'in...
Ama haberle, ama ilanla, ama başka türlü...

Yıllarca doğruluktan ayrılmayan,"önce ekmek" diyen,"hak,hukuk" diyen insan, kendi hakkını geç elde edebilmiştir.
Özverili bir direnişle bu gazete yayın hayatında bir gün bile ara vermemiştir.

Ancak hükümetin getirdiği acımasızlıklar,yandaş olmayan duruşlar,sıfırı bol olmayan koçanlarla gerek 2011 yılı 4 Şubat'a kadar ,gerekse 2011 yılı 5 şubat'tan itibaren ne YENİ HABER ne de EKREM BALIBEK rencide edilmemiş,tarafsız yayın ilkeleriyle yayınımız sürdürülmüştür.

Ta ki,bıçak kemiğe dayanmış,şartlar doğruluktan şaşılmadan, maneviyatı içimize atıp,sineye çekerek ancak PARA KARŞILIĞI SATMADAN,BABAMIZA SAYGISIZLIK YAPMADAN kağıt baskı olarak son verilmiş,dijital gazeteye geçilmiştir.

Şimdilerde EKREM BALIBEK VE YENİ HABER'i; "EVLATLARI" olarak yaşatmak için Balıkesirin ve Balıkesirlilerin Gazetesi olarak çağın getirdiği olanaklarla , aynı yazar ve eklenen kadrosuyla ve de yayın ilkeleriyle YENİ HABER'i DİJİTAL GAZETE olarak yayınlamaktayız.

Bu iki isim ,BALIBEK ve YENİ HABER sadece Balıkesir'de değil, nice şehirlerde ve mevkilerde de bilinmektedir.

Ancak kendini bilmez kişi ve kişiler; EKREM BALIBEK ve YENİ HABER adını yaşatma düşüncesini bahane ederek ve EKREM BALIBEK'i "çok iyi tanırım,arkadaştık,dostuydum" gibi kelimelerle kendini tanıtmak,sanki aileden izin verilmiş durumu yaratarak,bazı yerel gazete ziyareti yaparak, kendine ve geleceğine prim yapma düşüncesiyle haber ettirerek YENİ HABER'i EKREM BALIBEK ismini "ben yaşatırım,YENİ HABER'i yayınlayacağım" diye hadsizce ve saygısızca davranış sergilemeye çalışanlar,bu iki özel ismin arkasına sığınmaya çalışanlar, ve buna da izin veren söz de dostlara diyorum ki;

Balıkesirin ve Balıkesirlinin Gazetesi YENİ HABER ve EKREM BALIBEK KİMSENİN DEĞİLDİR!
OLAMAZ DA!!!

Gidin kendinize başka isim ve yer bulun!!!
Biz çocukları olarak, hayatta olduğumuz müddetçe buna izin vermemiz mümkün bile değildir.
Yıllar evvel EKREM BALIBEK ile sadece yarım saat kadar süreyle olan tanışıklığınıza
"ÇOK İYİ DOSTTUK" gibi gerçeği olmayan yakıştırmalarla ve gazeteciliği kendinizce yapabileceğinizi iddia ettiğiniz ama saygısızlığınızı bu aileye, bu ailenin kurduğu gazeteye hatta toprağın altındaki rahmetli babamız Ekrem Balıbek'e de yaparak gazeteci değil , KİMSE olamazsınız.

Bu Balıkesir de , Balıkesirli de buna izin vermez.

HERKES YERİNİ BİLSİN!!!


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans