ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KANAL İSTANBUL UYARISI

HABER : YENİ HABER TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği,Kanal İstanbul Projesine ilişkin olarak Balıkesir İlinin Marmara denizinde bulunan kıyı ve adalarının, bu olumsuzluktan etkilenecek ve zarar göreceğini savunuyor.

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Kanal İstanbul, Eskişehir-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında oluşan obruklar ve TBMM gündeminde bulunan İmar Kanun teklifine dair değerlendirmelerde bulundu.
 

KANAL İSTANBUL MARMARA’DAKİ TÜM PLAJLARI YOK EDECEK
Gazetecilerin Kanal İstanbul’a dair soruları üzerine bu konuda kapsamlı bir rapor hazırladıkları bilgisini paylaşan Alan, projenin hayata geçmesiyle bölgedeki yeraltı su
kaynaklarının kirleneceği, olası bir depremden ciddi şekilde etkileneceği ve heyelanlar
yaşanacağı uyarısında bulundu.
Ayrıca Kanal İstanbul projesinin kıyı erozyonuna yol açacağını söyleyen Alan, “Deniz suyu seviyesi yükselecek. Marmara kıyısındaki tüm plajlar yok olacak” dedi. Alan, Boğaçay “çılgın projesi” nedeniyle Antalya Konyaaltı plajının 17 metre geri çekilmesini örnek verdi.

BALIKESİR'DE BUNDAN ETKİLENECEK

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliğinin,Kanal İstanbul Projesine ilişkin olarak Balıkesir İlinin Marmara denizinde bulunan kıyı ve adalarının, bu olumsuzluktan etkilenecek ve zarar göreceğini savunduğunu da sözlerine ekledi. 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans