ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP’Lİ AYTEKİN: YENİ EVLİLER, İKİNCİ EL EŞYACILARDAN EV DİZİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, hafta sonu yaptığı ziyaretlerde vatandaşı dinledi. Balıkesir'in Edremit, Sındırgı ve Altıeylül ilçelerinde saha çalışması yapan Aytekin, “Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşı enflasyonun altında ezdirmediklerini söylüyor. Gerçeklikten kopmuş, vatandaştan haberi olmayan AKP'nin kendilerine özgü bakanı hayal aleminde yaşıyor. Gerçek şu, vatandaş enflasyonun altında can çekişiyor. Yeni evli çiftler ikinci el eşya dükkanından ev diziyor. Üretici ise hasat zamanı yok pahasına ürünü topluyor. Bakan kapattığı gözlerini açıp sokağa çıkarsa gerçeği görecek” ifadelerini kullandı.

 

CHP'li Ensar Aytekin'in açıklaması şöyle:

''Meclisteki çalışmalarımızın ardından, ihmal etmediğimiz esnaf ve köy gezilerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda Balıkesir'de, Altıeyül'e bağlı Ortamandıra, Dallımandıra, Aliağa, Sarıalan ve Sındırgı'ya bağlı Taşköy ve Umurlar köylerinde köylülerimizin sorunlarını yerinde gördük. Edremit Akçay'da esnaf ziyareti yaptık. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Balıkesir'deki üreticilerimiz de AKP'nin mağduru. Girdi maliyetleri, en büyük dertlerin başında geliyor. Üretici ürünü üretemiyor. Süt üreticisi zaten perişan.

 

Şehit Köyüne Yol Yapmıyorlar

Büyükşehir'in ilçe belediyesi ile çatışmasının sonucu olarak köylerimize hizmet gelmiyor. En basitinden yollar hala yapılmamış.  Balıkesir'in merkez ilçesi Altıeylül'e bağlı Alevi köyü olan Ortamandıra da ise yol hala yok. Bu köy yakın zamanda bir şehit verdi. Devlet erkanı, bizim yürüdüğümüz bu yolları yürüdü. Yol yok, çocuklar çamur içinde geziyor. Hiç mi utanmadınız diye sormak zorundayız.

 

Taşımalı Sistem Çocukları Mağdur Ediyor

Köylere belediye otobüsleri ulaşmıyor. Konuyu ilgililere aktardıklarında, ilgililerin Balıkesir'in 1000 köyü var hangi birine yetişelim dediklerini ifade ediyorlar. Eğer durum böyleyse vahim. Yapacaksınız, yapmak için o koltuklardasınız. Vatandaş sizi ülke ülke seyyar pilav arabası gibi gezin diye seçmedi. Çocukları mağdur eden yine bunlar. Taşımalı sistemle köylerden öğrencileri toplayıp, okullara götürüyor. Çocuk sabah 6 buçukta kalkıyor, 8 de ders başı var. Servis çocukları erkenden toplayıp, okula götürüyor. Sonra başka hattaki köylerin çocuklarını getiriyor. Çocuklar ders saatine kadar bekliyor. Öğlen de 3 buçukta eğitim bitiyor. Çocuk, akşam karanlığında köye geliyor. Güneş doğmadan gidiyorlar, güneş battıktan sonra geliyorlar. Ve buna eğitim diyorlar.

 

Yeni Evliler 2.El Eşya ile Ev Diziyor

Maliye Bakanı koltuğunda oturan Nureddin Nebati, kalkmış utanmadan sıkılmadan vatandaşı enflasyonun altında ezdirmedik diyor. Gözleri hala kapalı olduğu için ülkenin gerçeklerini görmüyor. Gerçek şu, insanlar pazara ihtiyaçlarını daha ucuza alırız diye hava kararırken gidiyor. Onu da tane tane alıyorlar. Akçay'da yaptığımız ziyarette girdiğimiz ikinci el eşya dükkanı sahibi ise acı bir gerçeği bize ifade etti. Yeni evli çiftlerin 2.el eşya alarak evlerini dizdiğine bolca tanık oluyoruz diyor. Düşünün, hayatınızı birleştiriyorsunuz, en mutlu anlarınızı yaşıyorsunuz, evinize çıkıyorsunuz ama paranız yeni eşyaları almaya yetmiyor. İkinci el eşya ile ev diziyorsunuz ve AKP'nin gözleri kapalı bakanı enflasyonun altında vatandaşı ezdirmiyoruz diyor. Ezilmeyen sadece bakan ve saray soylular. Lale devrini yaşıyorlar. Sokakla hiçbir şekilde alakaları yok. Gerçeklere karşı hala gözleri kapalı. AKP iktidarı vatandaşın cebine göz diken yegane dış güçtür. Bu iktidardan kurtulduğumuz gün ülkenin refah bayramı olacaktır.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans