ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AYDEMİR’DEN İKTİDARA SERT ELEŞTİRİ

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Av. Kemal Aydemir, gündeme dair konuları değerlendirdi. 2023 yılında devletin ödeyeceği faizin 487 milyar 294 milyon 37 bin TL olduğunu ifade eden Aydemir, konuşmasında  şu ifadeleri kullandı:


Memur ve Emekliler İnsan yerine konmak istiyor

Kıymetli Vatandaşlarım, değerli hemşerilerim, bir iktidar düşünün, insanları kategorize eden, sosyal devletin doğası gereği yıl başında yapılacak maaş zamlarını lütufmuş gibi gösteren, sokakta, piyasada hissedilen enflasyonun %200lere ulaştığı günümüzde memura emekliye %25 zam verip bunu müjde diye duyuran sonra da gelen tepkiler üzerine %5 zam ekleyip bunu da yine bir jestmiş gibi pazarlayan bir iktidar. Yahu siz insanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Beyler, vatandaşlarımızın ekseriyetimim evinde çorba kaynamıyor çorba, vatandaş geçinemiyorum diyor, açım diyor. Açlık sınırı olmuş 8.130 TL, yoksulluk sınırı olmuş 26.485 TL. Allah aşkına bugün kaç haneye 26.485 TL giriyor? Bu ne demek biliyor musunuz? 20 yılda ülkeyi topyekûn fakirleştirdiler demek. Sanal büyümelerle vatandaşı kandırdılar demek.


Kepçeyle toplayıp kaşıkla veriyorlar

TÜİK, son 6 ayın enflasyonunu yüzde 15,4 açıkladı. Sayın Erdoğan da ‘Emekli ve memurlara yüzde 25 zam veriyorum' dedi. Aynı 6 ayda ENAG'ın yüzde 37, Tüketici Derneği'nin yüzde 36 dediği enflasyon karşısında Sayın Erdoğan'ın açıkladığı zam yüzde 25. Önce gerçek enflasyonla kepçeyle toplayıp kaşıkla vermeyi müjde olarak açıklıyorlar. Buna cidden üzülüyoruz.


Devletin 2023'te ödeyeceği faiz 487 milyar 294 milyon 37 bin TL

Sayın Cumhurbaşkanı bir taraftan faiz indirimi için Merkez Bankasına baskı yaparken, Devletin hazinesinin 2023 yılı Bütçesinde faize ayıracağı ödenek 487 Milyar TL. Şimdi biz bunu nasıl okuyacağız? Bir taraftan faizleri düşürürken bu kadar faiz harcaması nasıl gerçekleşebiliyor? Birileri bunu çıkıp vatandaşa anlatsın. Kur Korumalı mevduat hesabı diye ucube bir sistem getirdiler. Bir grup parası olan azınlığın mevduatına halel gelmesin diye 85 milyon vatandaş olarak bu arkadaşların zararlarını ödüyoruz. Neye göre? Döviz karşısında oluşabilecek mağduriyete göre. Ya Allah aşkına cidden bu bir akıl tutulması değil de nedir? Vatandaşın ikbalini düşünen yok, gece yatağına aç giren çocuklarımızı düşünen yok. Çocuğuna harçlık veremeyen babanın o mağrurluğunu anlayabilen yok. Yahu vatandaşın derdiyle dertlenmeyen siyaset amacına hizmet eder mi? Ne olur biliyor musunuz?  Seçim günü vatandaş gelir bunun hesabını sandıkta sorar. Artık bıçak kemiğe dayandı.


DEVA Partisi Türkiye'yi kalkındırmak için kurulmuş bir Partidir

Kadrosunda her dünya görüşünden, dürüst, liyakatli, işinin ehli kişilerin kurduğu partimizin kuruluş amacı işte bütün bu yanlışlıkları bertaraf etmek, ülkemizi kalkındırmak, çağdaş ülkelerle yarışır hale getirmektir. Ülkesini seven, vatanını seven, vatandaşını özümseyen, onları anlamaya çalışan, empati yapan insanlar bir araya geliyor DEVA Partisi her geçen gün büyüyor. Bu büyümenin karşısında kimse duramayacak. Emanetin teslim tarihi seçimin yapılacağı tarihtir. Bunu kimse aklından çıkarmasın.


Önce Adaleti Tesis edeceğiz

Hz Ali'nin çok sevdiğim bir sözü var, ‘'Devletin dini Adalettir,' der. Adalet olmadan alınan hiçbir aksiyon verimli olmayacaktır. O yüzden iktidara gelir gelmez ilk önce adaleti tesis edeceğiz. Adalet ve hukuk eksenli bir Türkiye nasıl çağ atlayacak hep beraber göreceğiz. Adil olursanız, ekonominiz de, eğitim sisteminiz de, sosyal yaşantınız da, komşularınızla ilişkileriniz de, vatandaşlarınızla münasebetleriniz de kısaca bütün işleyişiniz de pozitif olur. Vatandaşlarımız devletin adil olduğu bir ülkede artık başka ülkelerde yaşamlar aramayacak. Beyin göçünü bu vesile ile tersine döndüreceğiz.


Yol haritamız belli, ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz

Pazartesi günü itibari ile 22 Eylem Planımızın sonuncusunu da açıklıyoruz ve noktayı koyuyoruz. 15 Ocak'ta Ankara'da da görkemli bir lansman ile birlikte resmi olarak seçim startımızı veriyoruz. Bakınız ne yapacağını bilen bir yapı var ve bu yapı uzman, işinin ehli kişilerden oluşan amatör ruhlu profesyonel bir yapı. Biz bu ülkeyi yöneteceğiz derken, ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı ve ne kadar sürede yapacağımızı en ince ayrıntısına kadar hesaplayarak ve bunu kamuya açık şekilde yayınlayarak yapıyoruz. Biz kendimizden eminiz. Vatandaşlarımız da artık değişimin meşalesini yakan DEVA Partisinin arkasındalar. Bu işi DEVA Partisi yapacak. Göreceksiniz Genel Başkanımızın önderliğinde yepyeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Mesafe kat ettikçe iyi ki DEVA Partisi kurulmuş ve iyi ki iktidar olmuş diyeceğiz. Yarının Türkiye'si için cesaret zamanı, Kazanan TÜRKİYE olsun, Oylar DEVA Olsun.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans