ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SERKAN SARI İKİNCİ KEZ İL BAŞKANI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun divan başkanlığını üstlendiği 37. olağan genel kurulu Gala Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki saatlik gecikmeyle başlayan olağan genel kurulda, 644 delegeden 628’i oy kullanırken, Serkan Sarı’nın mavi listesine 341, Ender Biçki’nin kırmızı listesine 268 oy çıktı. Ömür Boyuer ise 19 oyda kaldı.

İki saatlik gecikmeyle başlayan CHP Balıkesir İl kongresinde Divan Başkanlığı görevine seçilen Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yerel seçim sürecinde Balıkesir’deki ittifak kapsamında Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından geri çekilmesini “büyük fedakarlık” olarak değerlendirdi.

Erdoğdu yaptığı konuşmada ittifak sürecine değinerek Türkiye genelinde elde edilen başarıya dikkat çekti. Aykut Erdoğdu yerel seçimlerde Ahmet Akın’ı geri çekmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak konuşmasında şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Türkiye’de yeni bir seçim sistemi geldi, ittifaklar sistemi. Alışık olmadığımız bir sistem ittifaklar sistemi ve bunun getirdiği ağır yükler, ağır kurallar oldu. Balıkesir bu anlamda bir fedakarlık yaptı. Ben her ne kadar mutfakta çalışan parti üyesi olsam da ittifak görüşmelerini yapan parti yöneticilerimizin gerçekten çok zor, ama alınması gereken kararları alması gerekti. Ama şunu bilin ki; getirilen seçim sisteminde başka da bir çaremiz kalmadı. Bu kararlar alınırken uzun tartışmalar oldu. Milletvekillerimizin, il başkanımızın gözü yaşlı bir şekilde benim odamda olduğunu biliyorum. Ama bu kararı veren parti yöneticilerimizin çok zor durumda kaldıklarını, ama en sonunda hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır ve bu da bütün vatandır diyerek bütün Türkiye genelindeki seçim sonuçlarını düşünerek kararlar almak zorunda kaldı. Bu kararların asli sorumlusu evet parti yöneticileridir, bizlerdir. Balıkesir’in yaptığı fedakarlığı biliyoruz. Balıkesir seçim sonuçlarına baktığımızda son 10 yılda çok büyük çabalar gösterildiğini biliyoruz. Her birinizin, her bir yöneticimizin, her bir milletvekilimizin, her bir il başkanımızın cansiperane çalıştığını biliyoruz. Seçim sonuçlarına da bu yansıdı. Ahmet Akın kardeşim büyük fedakarlık gösterdi, büyük olgunluk gösterdi. Ona da ayrıca yürekten teşekkür ediyorum. Çok az bir farkla Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi’ni kaçırmış olduk. Bu da benim içimde bir yara kaldı. Ama ne yapalım, yeniden söylüyorum; ittifaktaysanız, ortaklıktaysanız bir şeyler alıyorsanız, bir şeyler de vermek zorunda kalıyorsunuz. Önce bunu hatırlatmak istiyorum.”

 

Sandık sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Sarı’yı destekleyenler büyük sevinç yaşadı.  “İşte örgüt, işte başkan” sloganıyla , “Güzel Günler Göreceğiz ” şarkısıyla  sahneye çıkan Sarı, “Her şeye rağmen yine sevgi kazandı, birlikteliğimiz kazandı, emek kazandı, sizler kazandı” dedi.

Tüm milletvekillerini, ilçe başkanlarını, belediye başkanlarını ve kongredeki rakipleri Ender Biçki ile Ömür Boyuer’i yanına davet eden Sarı,  “Bugünden itibaren 20 ilçe başkanımız, 8 belediye başkanımız, 3 milletvekilimizle el birlik CHP’nin iktidarı için çalışacağız” diye konuştu.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans