ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ŞEHİT KAYMAKAM KÖPRÜLÜ ANILDI

Kurtuluş Savaşı Kahramanı ve Kuvayi Milliye’nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 100. yıl dönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

Mili mücadele döneminde Edremit’te iki yıla yakın görev yapan, Trakya yakasında Gelibolu yakınlarındaki Fransızlara ait Akbaş Cephaneliğini basarak buradaki mühimmat ve cephanenin Anadolu yakasına Kuvayı Milliye güçlerine taşınmasını sağlayarak tarihe Akbaş kahramanı olarak geçen milli mücadelenin önemli isimlerinden Köprülü Hamdibey’in şehit edilişinin 100. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Törende ilk olarak kaymakamlık, garnizon ve belediye tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Edremit Belediye Başkan V. Neriman Çelik tarafından gerçekleştirildi.

Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkan V. Neriman Çelik, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans