ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GÖMEÇ’TE İLK KEZ 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLANDI

Gömeç Emek Ve Demokrasi Bileşenlerinin çağrısı ile düzenlenen 1 EYLÜL Dünya Barış Günü Gömeç'te ilk kez kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),DİSK GENEL İŞ,Emek Partisi (EMEP) EMEKLİ SEN,EĞİTİM-İŞ,EĞİTİM-SEN Gömeç Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD),Gömeç Alevi Kültür Derneği (AKD),Gömeç Romanlar Kültür Ve Dayanışma Derneği (ROMANDER) ,Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi (YSP)'den oluşan Gömeç Emek Ve Demokrasi Bileşenleri yürütmesi adına Cumhuriyet Meydanında toplanan kitleye hitaben yapılan basın açıklamasını Asuman Bal okudu. Asuman Bal konuşmasında şunları dile getirdi.
Alman faşizminin Polonya'yı işgal edilen katliamlarda yaşamını yitirenler anısına 6 yıl sonra1939 yılında 2.Dünya Savaşı'nın başlattığı gün olan 1 EYLÜL' ü dünya barış günü olarak kutlanmasına karar verildi.
Basın açıklamasında ayrıca yaşadığımız bu dünya olan 21. yüzyılda dünyanın birçok yerlerinde hala savaşlarla anılmakta ve insanlar yerlerinden yurtlarından edilerek mülteci konuma düşürmektedir. 1 Eylül dünya gününü kutladığımız bugünlerden bile halen dünyanın birçok yerlerinde savaşlar devam etmektedir ki bu savaşlardan kaynaklanan çatışma ve düşmanlıklar dünyanın bir cok yerini savaş ve çatışma alanına çevirmektedir. Herkesin bildiği gibi savaşların temel nedeni sömürgeci güçlerin dünyayı kendi egemenliği ve tahakkümü altına alma arzu ve hırsıdır. Sömürgeci güçlerin bu hırsı ve nihai olarak savaş gözyaşı ve felâket ile birlikte yoksulluğu da getirmiştir. Bizde bu acımasız savaşlara kaşıi barışı, kardeşliği ve umudu büyüterek mücadelemize devam ediyoruz denildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans