ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Bandırma’da Usta Yönetmen Tunç Başaran’ı anma gecesi

Bandırma Belediyesi sponsorluğunda Türk Sineması'nın önemli yönetmenlerinden Tunç Başaran'ın adına hazırlanan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” isimli belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

 

“Abuzer Kadayıf”, “Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Piano Piano Bacaksız”, “Uzun İnce Bir Yol” ve daha pek çok unutulmaz filmleri Türk sinemasına kazandıran kıymetli yönetmen Tunç Başaran vefatının 4. yılında beyaz perdeye gönül vermiş birçok ünlü ismin, ailesinin ve sevenlerinin katılımı ile birlikte anıldı.

Duygu dolu geçen gecede belgeselin galası ile birlikte usta yönetmen adına hayatından ve filmlerinden karelerin yer aldığı karma sergi gerçekleştirildi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun konuşmalarında “Ömrünü sinemaya ve sanata adamış, sadece ülkemiz için değil uluslararası alanda da ödüllere layık görülecek bir sanatçıdır. Tunç Başaran hem Bandırma hem Türkiye için kıymetli bir şahsiyettir. Eminim ki hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Bandırma kültürüne ve sanatına sahip çıkan bir kent. Başaran ailesi sanatın birçok alanı ile bu sektöre gönül vermiş bir aile. Yerel yönetim olarak her zaman yanlarında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bandırma'nın kültür ve sanat anlayışındaki yoluna da ışık tutan, şehrin sanat yapısıyla özdeşleşen Tunç Başaran'ın ismini sahil bandımızda yer alan kültür merkezimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Bir şehri yönetmek sadece yol, kaldırım yapmak demek değildir. Ölümsüzlüğünün 4.yılında kalıcı bir eser bırakmak istedik. Sevgi ve saygıyla anıyor ve Allahtan rahmet diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Tunç Başaran'ın yeğeni Pelin Onat “Çok duygu yüklü ve gururluyum. Bu belgesel sevginin ölümsüzlüğüne inanan herkese armağan olsun. Proje boyunca desteklerini bir an olsun esirgemeyen ve bizi hiç yalnız bırakmayan Başkanımız Tolga Tosun'a teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

Büyük emek ve mesailerle hazırlanan belgesel film gösteriminde; Murat Pınar Özdemir, Naime Pınar Atan, Naci Çelik, Reis Çelik, Yasemin Demirel, Selma Güneri, Şakir Eroğlu, Emin Sivas, Nilüfer Aydan, Meriç Başaran, Pelin Onat, Ahmet Mekin ve Vecdi Sayan gibi kıymetli isimler yer alırken, yüzlerce seyirci film sonunda büyük ustayı ve belgeseli hazırlayanları dakikalarca ayakta alkışladı.

Proje direktörlüğünü Tunç Başaran'ın kardeşi sinema ve tiyatro oyuncusu Meriç Başaran ile yeğeni Pelin Onat gerçekleştirdi.

Senaryo ve kurgusunu Zeynep Bayraktutan'ın hazırladığı belgeselin yönetmenliğini Zeynep Bayraktutan ve Gökhan Kasapoğlu birlikte yaptı.

 

DUYGU DOLU BİR GECE YAŞANDI

Belgeselin izlenmesinin ardından yapımda emeği geçen isimlere Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tarafından plaket verildi.

Tunç Başaran'ın kardeşi Meriç Başaran plaket takdiminin ardından “Ben ruhların ölümsüzlüğüne inananlardanım. Abimin ölümsüzlüğünün 4. yıldönümündeyiz. Annemin ve abimin burada bizimle olduğuna inanıyorum.” Dedi.

Tunç Başaran hayatı boyunca başarılarını ve insan ilişkilerini sevgiyle kazanmış biridir. Onun hayata bakış açısı “Kötü Olan Her şey Sevgiye Muhtaçtır” sözleriyle özetlenebilir. Belgesel film 12 Haziran 2023 tarihinde hayatını kaybeden usta edebiyatçı, Tunç Başaran'ın annesi Pakize Başaran'a ithafen beyaz perdeye aktarıldı.

 




 

 

 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans