ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLERİ DERNEĞİ 20 YAŞINDA

Haber:C.Saffet YILMAZ
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Balıkesir Şubesi, derneğin kuruluşunun 20. yılını bir kahvaltı ile kutladı. Vizyon Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile üyeleri destek verip, katılım sağladı.Kuzey Irak'ta ki operasyon sırasında terör örgütü'nün saldırısı sonucu şehit olan Dokuz asker için Bir dakikalık saygı duruşu sonrası YKKED Balıkesir Şube Başkanı Mualla Orman, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında yeni bir yıla girdik.Keşke her şey yeni olsaydı ve bizler güzel projelerle yeni başlangıçları konuşuyor olsaydık. Ne yazık ki her yeni güne siyasetin dayattığı,sürprizlerle uyanıyoruz.” Diyen Orman Konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü.



"OKULLARDA İMAM İSTEMİYORUZ"

“ Bizler yeni Kuşak Köy Enstitülüler olarak en çokta laik demokratik,bilimsel eğitimden adım adım uzaklaşılmasından dolayı son derece tedirgin ve üzgünüz. ÇEDES adı altında, 'çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum' diyerek,süslü ifadelerle kamuya sunulan eğitimdeki gerici yapılanmayı, imamların, vaizlerin bu projeyle okullara sokulmasını Cumhuriyetin değerlerine yapılan bu darbeye içimiz acıyarak tepki gösteriyoruz.Okullarda imam istemiyoruz."



"CUMHURİYETİN EĞİTİM DEVRİMİNE DÖNMEK İSTİYORUZ"

"Okullarımızda akıl ve bilimin dışlanmasıyla sosyal -kültürel yaşamda gerileme yaşanmaktadır. Öğretmen atamalarında,partizanca yapılan mülakatları istemiyoruz. 4-6 yaş arasındaki binlerce çocuğun 'sıbyan okullarında dinsel eğitim vereceğiz' diye zihinlerinin karartılmasını istemiyoruz.Tarikat ve cemaatlerin karanlık yurtlarında çocuklarımızın genç hayelleriyle yok olmasını istemiyoruz.Cumhuriyetin eğitim devrimine dönmek istiyoruz. Bozkırların ortasında solmayan çiçekleri kucaklayan Hasan Ali Yücelleri görmek istiyoruz. Yeni atanan genç bir öğretmenin, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati'nin gönderdiği içinde umut yüklü mektubunu okusun istiyoruz.Her örülen duvarın, her kazılan toprağın yanı başında duran gürbüz yürekli İsmail Hakkı Tonguçların özgürlük,adalet,demokrasi modelini görmek istiyoruz.Gençlerimizin,umutlarını başka ülkelerde aramak için kaçtıkları bir vatan değil özlenen bir TÜRKİYE istiyoruz.
İşte bu yüzden ülkemizin aydınlık geleceği adına , akıl ve bilimden yana, kamusal nitelikli eğitimden,cumhuriyetten,demokrasiden, emekten, hukuk devletinden yana tüm demokratik güçlerin dayanışması kaçınılmazdır.Derneğimiz kuruluşunun 20.yılında bizlerle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans