ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

TARIMSAL SULAMAYA YÜZDE 15 İNDİRİM

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir'de tarımsal sulama yapılan 11 bin hektarlık alanı 4,5 yılda 71 bin 584 hektara çıkararak tarımsal sulamanın en yoğun olarak yapıldığı ikinci şehir oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, içme suyuna yaptığı yüzde 15'lik indirimin ardından tarımsal sulamada da suya yüzde 15 indirim yaptıklarını müjdeledi.
Yılda 900 milyon metreküplük suyu yöneten Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 33 tesis sayısını 75'e çıkararak toplam 71 bin 584 hektarlık alanda tarımsal sulama yaptığını açıkladı.

‘YEŞİL DÖNGÜ OLUŞTURUYORUZ'
Suyu korumanın en önemli görevlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bunun için her türlü adımı atıyoruz. Su israfını önlemek, suyu daha verimli kullanmak için arıtılmış atık suların kullanım alanını genişlettik. Atık su arıtma tesislerinde kurduğumuz gri su şebekesiyle; atık sudan arıtılan suyu tekrar kazanıp gerekli alanda kullanarak yeşil bir döngü oluşturacağız. Proje sayesinde de yaklaşık 1 milyon metreküp arıtılmış atık suyu geri kazanmış olacağız. Bu projeyi bölgemizde ilk kez Büyükşehir olarak biz hayata geçiriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

‘'TARIMSAL SULAMAYA YÜZDE 15 İNDİRİM''
Başkan Yücel Yılmaz
, Balıkesir genelindeki tarımsal verimliliği artırmayı hedeflediklerini ve tarımsal sulamada yüzde 15 indirim yapacaklarını müjdeledi. Bu indirimle birlikte çiftçilere ekonomik destek sağlamayı amaçlayan Başkan, "Helali hoş olsun. Balıkesir'in ekonomisi ve üretimi büyüsün. Gençlerimiz doğdukları bu şehirde doysunlar. Burada üretsinler ve Türkiye'ye ilham olsunlar, bereket olsunlar" şeklinde konuştu.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans