ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EMEKLİLER HÜKÜMETE 31 MARTTA KIRMIZI KART GÖSTERECEK..!

Çağdaş Emekliler Derneği Balıkesir Şubesi bugün Alihikmet Paşa Meydanı'nda düzenlediği basın açıklaması ile mevcut hükümetin emeklilere reva gördüğü yoksulluk ücretine tepki göstererek, "EMEKLİYE KAYNAK YOK İSE,SEÇİMDE DE OY YOK." dediler.Çağdaş Emekliler derneği Balıkesir Şube Başkanı Orhan Alemdaroğlu'nun okuduğu açıklamaya katılanların kırmızı kartlarını gösterdiği açıklamada Alemdaroğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü.


“20 yılı aşkın bir süreden bu yana hiçbir dönemde emekliler bu kadar gündemin ortasında olmamıştı..Öncelikle reva görülen bayram ikramiyesi ; bildiğiniz gibi sanki bir lütufmuş gibi %50 artırıldığı açıklandı. Yapılan zam miktarı 1000 TL . Markete ve kasaba gidip fiyatlara bakınca bu rakam onur kırıcıdır, zam değil , bu yapılan emeklileri aşağılamaktır. Rüşvet falan istediğimiz yok,hakkımız olan iyileştirmeleri istiyoruz.
2002 yılında asgari ücretlerin % 40-50 üzerinde olan emekli aylıkları uzun süre zarfında ciddi bir şekilde erimiş 2024 yılı itibariyle asgari ücretin altında kalmıştır. Bugün en düşük emekli aylığı asgari ücretin neredeyse yarısıdır. Prof Dr . Aziz Delk'in yaptığı hesaplamaya göre emekli maaşının 2002 deki düzeyini koruması için bugün 23.633 TL olması gerekiyor. Dul ve yetim maaşı alanlarda ise durum çok daha vahim.Durumları yürekler acısıdır.Bugün asgari ücretin altında emekli maaşı kalmadı” diyenler , biliniz ki gerçek enflasyon oranının % 130'ları aştığı günümüzde emekli maaşlarının neredeyse tamamı asgari ücretin altında kaldı. İktidarın özellikle B .B. belediye başkan adayları tarafından yapılan emekliye destek açıklamaları da ,emeklilerin muhtaç duruma düşürüldüğünün iktidar mensupları tarafından yaptığı itiraflardır.Bugün milyonlar için reva görülen rakamlar açlık sınırının altında kalan sefalet ücretidir. Reddediyor ve kınıyoruz. .
 
 
 
 
 
 
 
  
 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans