ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Ankara Çerkes Derneği’nden Öztaylan’a kınama

Ankara Çerkes Derneği, AKP Bandırma Belediye Başkan adayı M. Cemal Öztaylan'ı kınadı.

Dernek, “Kamuoyunun dikkatine” başlıklı şu açıklamayı yayınladı:

“AK Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Cemal Öztaylan'ın basına yansıyan ve katıldığı programlarda sarf ettiği iddia edilen, toplumumuz hakkında kabul edilemeyecek anlamlar yüklü sözleri dolayısıyla şiddetle kınıyoruz. 

Bu ülke çatısı altında tüm kültürel değerlerimizle beraber yaşamaya ve varlığımızı sürdürmeye devam edeceğimizi kendisine hatırlatmak isteriz. Ayrıca Türk Ceza Kanunu 216. maddesi kapsamında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu teşkil eden bu sözleri dolayısıyla bütün paydaşlarımızla birlikte sürecin de takipçisi olacağını kamuoyuna bildiririz.”

BANDIRMA DERNEK BAŞKANINDAN GARİP AÇIKLAMA

Öte yandan görüşüne başvurduğumuz Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihat Bayram, konuyu önemli görmediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Evet. Cemal Öztaylan, derneğimizi ziyareti sırasında, buradaki bir arkadaşımıza ‘Sen, Çerkeslerin haramzadesisin' sözünü söylemiştir. Ancak bu bir şakalaşma sözüdür. Hatta kendisine bu söz söylenen arkadaşımız da gülerek, ‘Evet, ben bir haramzede Çerkes'im' demiştir. Durum bundan ibarettir.”


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans