ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

"ÇANAKKALE RUHU KUTSAL BİR DEĞER"

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu Yıldönümü çeşitli etkinliklerle Balıkesir'de kutlandı.

İlk olarak Balıkesir Şehitliği'nde Anma Töreni düzenlendi. Törene Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, askerler, siyasi parti temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.



Çelenk sunumu ile başlayan programda suygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Hv.Plt. Bnb. Gökhan Kadıçeşme konuştu. Vali Ustaoğlu, Şehitlik Defteri'ni imzaladı. Ustaoğlu, “Çanakkale Zaferi'nin 109 uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle, tarih boyunca gurur kaynağımız olan ve canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de emsal olan Aziz Şehitlerimize en derin minnet ve şükran duygularımızı sunmak için huzurunuzdayız. Sizlerin sayesinde, vatanımız hür ve bağımsız ayaktadır. Bu şuur ve irade hala canlı ve diridir. Aziz Şehitlerimiz, müsterih olun. İzinizde çok vatan evladı var. Çanakkale ruhu, milletimizin ecdadından devraldığı bağımsızlık ülküsünü gelecek nesillere daha güçlü şekilde teslim edeceği kutsal bir değerdir.Vatan Sağ Olsun. Ruhlarınız Şâd Olsun.” ifadelerine yer verdi.Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Vali Ustaoğlu şehit ailelerine bu anlamlı günde tekrar sabırlar diledi.



"Kurtuluş Yolu" Tiyatrosu Gururlandırdı

Balıkesir Şehitliği'ndeki törenin ardından Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen törende Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Kurtuluş Yolu" adlı tiyatro ile coşkulu ve duygu dolu anlar yaşandı.

Vali İsmail Ustaoğlu ve protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans