ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DENİZLERİN YOLUNDA,FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ

Üç Fidan; Deniz GEZMİŞ, Hüseyin İNAN Ve Yusuf ASLAN,katledilişlerinin 52. yılında Gömeç Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldılar.

Gömeç Emek Ve Demokrasi Bileşenleri girişimi ile gerçekleştirilen anma etkinliğinde bileşenler adına konuşan Ebru Gürgöz, üç fidan ve arkadaşlarının bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm yolunda bitmeyen yürüyüşün adı olduklarına vurgu yaparak konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü,.
Mayıs ayı,coşku ve hüzün yüklüdür. Mücadele ayıdır aynı zamanda…31 Mayıs'ta Nurhak'ta Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan'ın katledilmeleri ve 8 Mayıs İbrahim Kaypakkaya'nın işkence ile katledilişi de Mayıs ayına denk gelir. Altı Mayıs ,Üç Fidan diye adları tarihe geçen yurtseverler: Deniz Gezmiş , Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edildiği o kapkara gündür. Ve,52 yıl sonra bugün gene bir 6 Mayıs. Denizler darağacından; işçi ve emekçilerin devrimci birliğinin;Türk ve Kürt kardeşliğinin; bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için gerekli ve şart olduğunu haykırarak, kurtuluşun manifestosunu ilan etmişlerdir. Onlar mücadelenin işaret fişeğidirler ve tarihe geçen sözleri ile zafere dek taşınacak mücadele bayrağına yıldız olmuşlardır… Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm yolunda bitmeyen yürüyüşün adıdır onlar. Eşit, özgür bir gelecek ve sınıfsız, sömürüsüz dünya özlemi her daim canlı ve günceldir. Tezgâhta çalışan işçiler, ders başındaki öğrenciler, tarlasını sulayan köylüler, doktorlar, mimarlar, mühendisler, emekliler, diplomalı işsizler, kısacası milyonlarca yürek, bulundukları her yerde 6 Mayıs'ın anısıyla mücadele kararlılığı tazeleyecektir.



ÜÇ YURTSEVERİN KURTULUŞ ÇABASI

“Deniz Gezmiş ve arkadaşları Amerikan 6. Filosuna ve NATO'ya karşı çıkarken, o gün Denizlere saldıranlar bugün iktidardalar. Bunların sahte anti-emperyalist söylemleri, iki emperyalist kamp arasında rüzgârgülü gibi bir o yana bir bu yana dönmekten ibarettir! AKP iktidarı, emperyalizm ve NATO ile el ele silahlanma yarışının tam göbeğindedir..22 yıllık iktidarında uyguladığı politikalarla ülkeyi gıda ve tarım ürünlerinde dışa bağımlı hale getirdiler. Ülkeyi yönetenler zaman zaman Amerika'ya efeleniyor görünseler de ABD ve NATO ile iş birliğinden taviz vermiyorlar. Siyonist İsrail'in barbarlık ve soykırım düzeyine varan Gazze saldırısı 7 aydır devam ediyor. Denizler Siyonist İsrail'e karşı Filistin Halkına destek için oralara gidip savaşmışlardı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarının 52.yılında bizler, Denizlerin yolunda Filistin-Gazze halkıyla dayanışma, antiemperyalist mücadeleyi yükseltme, işbirlikçi iktidarı teşhir etme, üslerin kapatılması, NATO'dan çıkılması, İsrail ile her türlü ilişkinin kesilmesi, Filistin halkına yönelik savaşın bir an önce durdurulmasından yanayız.. Denizler, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye mücadelesinin sembolü oldular. İdama yürürken “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye”, “Yaşasın Türk ve Kürt Halklarının Bağımsızlık Mücadelesi”, “Kahrolsun Emperyalizm” dediler. Onları idam edenler hatırlanmazken, Denizler yeni doğan yüz binlerce çocuğun isminde, gençliğin gelecek mücadelesinde, işçi sınıfının iş, ekmek, özgürlük mücadelesinde yaşıyorlar, yaşamaya da devam edecekler. Onlar yurtsever devrimci çizgileri doğrultusunda hareket ederek,kendilerinin ve kendileriyle birlikte insanlığın sömürüden ve ürettiği her tür eşitsizlikten kurtulduğu yeni bir hayatı var etmeyi amaçladılar.6 Mayıslar,aynı zamanda ülkenin bu bedbaht tablodan kurtulması için bir mücadele çağrısıdır.”

DEVRİMCİ,DEMOKRATİK MÜCADELE VURGUSU

“Yirmi iki yıldır ülkeyi yönetemeyen AKP- MHP Bloğu tek adam rejimi kıskacında yaşanamaz bir ülke yarattılar. İnsanlar açlıkla, yoksullukla boğuşuyor. Emekçiler ve emeklilerin, verilen üç kuruşla nasıl yaşam savaşı verdiklerini hepimiz yaşayarak görüyoruz. “Milli çıkar”, “Türkiye'nin ulusal çıkarları” diye halka anlattıkları masalların arkasında uluslararası tekellerin ve işbirlikçi yerli sermayenin çıkarları var. Halk yüksek enflasyon ve zam dalgası karşısında derin yoksullaşma yaşıyor. Ekonomik büyüme sadece zengin sınıflara mahsustur. Bu bizim kaderimiz olamaz. Kurtuluşumuz kendi ellerimizdedir.Dostlar, Devrimci tarihimizin kilometre taşlarından olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bu mücadelede her daim bizlere güç verecektir. Gün emperyalizme ve tek adam yönetimine karşı birleşik emek cephesini ve demokrasi güçlerinin birliğini sağlama günüdür. Gün, restorasyoncu hayallere kapılmadan, halkın gerçek egemenliğine dayanan demokratik bir anayasa ve kurucu bir meclis için devrimci demokratik mücadeleyi yükseltme günüdür.
6 MAYIS KATLİAMINI UNUTMADIK,UNUTMAYACAĞIZ.!”

Haber: C.Saffet Yılmaz



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans