ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Arıpınar’ın şiir kitabı okurlarla buluştu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın 4'üncü kitabı Kağıt Fener, kitapçı ve kırtasiyelerdeki raflarda yerini aldı. Kitapta, Arıpınar'ın Balıkesir Lisesi'nde yatılı olarak öğrenim gördüğü 1952-1954 yıllarında yazdığı şiirlerde var.


Duayen Gazeteci Arıpınar'ın, Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play kitaplarından sonra birbirinden güzel şiirlerin bulunduğu, “Kağıt Fener” kitabı piyasaya çıktı. Erdoğan Arıpınar asker olan babası Müfit Arıpınar'ın görevi nedeniyle, Anadolu'nun pek çok kentinde yaşamını sürdürdüğü gibi, Balıkesir Lisesi'nde yatılı olarak okudu, 2 dönem lisenin Talebe Birliği başkanı seçildi ve bu nedenle, “Bir Balıkesirli kadar Balıkesirliyim” diyen Arıpınar, “Balıkesir'de Türkdili Gazetesi ve Yeni Haber Gazetesi'nde çalıştım. Basın hayatımdaki 4'üncü kitabımda şiirlerimi topladım, içinde Balıkesir var, Bengi var” ifadelerini kullanırken, bir kez daha Balıkesir Lisesi'ni çok sevdiğini vurguladı, Balıkesir Lisesinin geleneksel Kaymaklı Gecesine vurgu yapan şiirinin de bu kitapta yer aldığını kaydetti.
Erdoğan Arıpınar, orta öğrenim gördüğü Bursa'da, lise eğitimi aldığı Balıkesir'de, Yedek Subay Öğretmen olarak askerliğini yaptığı Erzincan Lisesi'nde, duygulandığı anlarda kaleme aldığı şiirlerini, 70 yıl sonra kitap haline getirerek geçtiğimiz nisan ayında bastırttı. Kağıt Fener kitabının editörlüğünü gazeteci, yazar, Remzi Yılmaz yaptı, Eyüp Büyükbostancı redakte etti. Kağıt Fener, D&R'larda satışa sunuldu.
Erdoğan Arıpınar kimdir?
Aslen İstanbullu olan Erdoğan Arıpınar 1932 yılında Kilis'te doğdu. Balıkesir Lisesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi'nde yaptı. 75 yıllık gazeteci, Türkiye Spor Gazetesi'nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi'nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi'nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi'nde Haberler Müdürü ve Yıldırım Servis müdürü olarak çalıştı. Halen Türk Spor Ajansı'nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü, Basın Şeref Kartı sahibi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Hareketi) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi'nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC'nin en büyük ödülü “Olimpic Order” nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye'nin en çok Olimpiyat izleyen gazetecisi. Araştırma alanında basın ödülleri sahibi, Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin, Fair Play ve Kağıt Fener adlı 4 kitabı var.

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans