ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

HASAN AVCI'DAN CHP'LİLERE YANIT GECİKMEDİ

Altıeylül Belediyesi’nin 23 Nisan’da Atatürk Anıtı yerine 15 Temmuz Anıtı’nı tercih etmesini eleştiren CHP Altıeylül Meclis Grubu’na, Belediye Başkanı Hasan Avcı’dan yanıt gecikmedi. Avcı, “bu tür sataşmalar size, siyasetinize, bu ülkeye bir şey kazandırmaz, aksine size zarar verir." dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın CHP Altıeylül Meclis Grubuna yanıtı şöyle:

“Büyük Türk Milletinin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını geçtiğimiz 23 Nisan 2020 Perşembe günü millet olarak idrak ettik.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan ettiği ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl korona virüs salgını nedeniyle maalesef mahzun bir şekilde, aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımızdan ayrı bir şekilde kutladık.
Ancak 23 Nisan akşamı Tüm Türkiye’de, kimimiz balkonlarını, kimimiz pencerelerini bayram yerine çevirerek, kimi kurum ve kuruluşlar da farklı mekanlarda farklı etkinlikler düzenleyerek bu özel günü idrak etmiş olduk.
Bizler de Altıeylül Belediyesi olarak bu etkinliği, ilçemiz sınırları içinde bulunan ve belediyemizce şehrimize kazandırdığımız 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nda, korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle, sınırlı sayıda katılımla, çok kısa ve sade bir törenle kutladık. Kısa bir konuşmanın ardından İstiklal Marşı’mızı, haklarını hiçbir zaman ödenemeyecek olan şehitlerimiz için yapılan anıtta, bayrağımızın altında, şehitlerimizin manevi huzurunda okuduk.
Yaptığımız bu etkinlik ile ilgili olarak kimi çevrelerce, bazı yersiz, anlamsız ve çoğu maksatlı eleştiriler üzerine bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Bu bağlamda belirtmek isteriz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletinin tüm milli değerleri aynı derecede saygıya ve hürmete layıktır. Bu ülke, bu millet için can feda eden şehitlerimiz arasında ayrım gözetmek, ancak şehadetin anlamını bilmeyenlerce yapılacak çok yanlış ve kınanacak bir davranıştır. Hangi zamanda, hangi savaşta, hangi cephede ve ne şekilde olursa olsun, bu vatan, bu toprak için can feda eden şehitlerimizin tamamı bizimdir, tamamı baş tacımızdır.
Atatürk Parkı’ndaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı da, 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı da, diğer tüm anıtlar da bizim milli değerlerimizdendir, bizimdir; hepimizindir.
23 Nisan 2020 akşamı düzenlenen İstiklal Marşı etkinliğinin resmi bir tören olmaması hasebiyle, gerek İktidar ve gerekse muhalefet belediyeleri, kurum ve kuruluşlar, farklı mekanlarda, farklı etkinlikler düzenlemesine ve hiçbir tenkit almamasına rağmen, bizim bu etkinliği, yüreğinde vatan sevgisi ve iman olan her Türk vatandaşı için manevi anlamda büyük değer taşıyan 15 Temmuz Şehitler Ve Şehit Ömer Halisdemir anıtında, Şanlı Türk Bayrağımız altında yapmış olmamız neden birilerine rahatsızlık vermektedir?
Bu ülkeyi bölüp parçalama peşinde olanlarla siyasi yoldaşlıkta bir beis görmeyenlerin şehadet, şehitlik ve milli değerler konusunda bize ne söyleyebilecekleri bir söz, ne de öğretebilecekleri bir şey vardır!
Ülke yönetimine el koyup, millet iradesini alaşağı ederek, bu ülkeyi işgale açık hale getirmek için girişilen hain Fetö Darbe Girişimine ‘’kontrollü darbe’’ diyerek bu şanlı direnişi tahkir edip değersizleştirmeye çalışanların ,15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda yaptığımız etkinlikten duydukları rahatsızlığa tabii ki şaşırmadık.
15 Temmuz Şehitleri Ömer Halisdemir Anıtı’nda ne var? Hilal var, yıldız var, bayrak var. Adına bu anıtı yaptığımız şehitler, millet iradesinin muhafazası için şehit olmadılar mı? Millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılı sebebiyle, millet iradesi için şehit olmuş kahramanlarımız adına dikilen anıtta düzenlenen etkinlikte ne gibi bir sakınca gördünüz? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bombalandığı 15 Temmuz Darbesi’ne karşı yapılan şanlı direnişle, millet iradesi ve meclis arasındaki ilişkiyi nasıl göremiyorsunuz ? 15 Temmuz şehitleri, açılışını kutladığımız meclis için, milli irade için canlarını verdiler. Lütfen kendinize geliniz.
Tüm vatan sathında şanlı kurtuluş destanımızın hatıraları , milli ve manevi değerlerimizden olan mekanlar, anıtlar hepsi aynı derecede saygı ve hürmete layıktır ve hepsi bizimdir, hepimizindir. Biri diğerinden daha az veya daha fazla hürmete layık değildir. Bu vatan için, Aziz Milletimiz için kim taşın altına elini koyduysa onun başımızın üstünde yeri vardır.
Bizler Altıeylül Belediyesi olarak kurulduğumuzdan beri, yüzlerce vatandaşımızın katıldığı Geleneksel Sünnet Şölenimiz gibi onlarca etkinliği ve töreni Atatürk Anıtı’nda icra ettik. Bunlar hiç olmamış gibi, bile bile her zamanki gibi yalan-yanlış algı peşinde koşan siyaset anlayışını şiddetle kınıyorum.
Göreve geldiğimizden beri açık şeffaf bir şekilde yürüttüğümüz hizmetlerimiz, hareket tarzımız, siyaset anlayışımız ortadayken, bunu yakinen bilen meclis üyesi arkadaşlarımızın bu karalamaya katılmış olmaları bizi derinden yaralamıştır.
Siyaset arenasında, isminin önünde ‘’eski’’ sıfatı ile anılan arkadaşlara da tavsiyemiz şudur: Bu tür sataşma ve çamur atmalar size, siyasetinize, bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Aksine size zarar verir. Gündeme gelmek, gündemde kalmak için başka yollar aramanızda fayda olacağını düşünüyoruz.
Ne abdestimizden şüphemiz var ne namazımızdan. Bize milli değerlerimizle ilgili ders verme konusunda sıralamaya bile giremeyecek olanların aynaya dönüp bakmalarını, eleştirirken de edep ve iz’an ölçülerini kaybetmemelerini tavsiye ediyorum. Gazi Meclisimize daha nice 100 yıllar diliyor, saygılarımı sunuyorum.” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans