ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SUBAŞI: OLMADI FİKRET ŞAHİN!

AK Parti MKYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı,CHP Balıkesir Milletvekili Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Op.Dr. Fikret Şahin’in vaka sayıları ile ilgili açıklamasına oldukça ağır ifadelerin yer aldığı sert bir basın açıklaması ile tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, geçtiğimiz günlerde, Covid-19 salgınıyla mücadelede incelenen bazı ölüm raporlarında vakaların önemli bir kısmının Covid-19’a işaret etmesine rağmen vakaların kayıt altına alınmadığı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, "Covid-19 şüphesiyle hastaneye başvuran hastaların bazılarının bilgisayarlı tomografi veya klinik bulgularının hastalığı desteklediği halde yaşamlarını yitirdikleri zaman kayıtlara Covid-19 olarak geçmediğini iddia eden Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin; ‘’ Ülkemizde kayıtlara geçecek şekilde Covid-19 tanısı koymak için PCR testinin pozitif çıkması gerekmekte. Oysa PCR testi ilk haftada hastaların sadece %67’inde, ikinci haftada %54’ünde, ikinci haftadan sonra vakaların sadece %45’inde pozitif sonuç vermektedir. Buradan klinik olarak, hastaların sadece yarısında PCR testinin pozitif olduğu sonucunu çıkartabiliriz. PCR testi negatif çıkan fakat şikâyetleri devam eden hastaların bilgisayarlı tomografi ve laboratuvar bulgularının hastalığa işaret etmesi sonucu ise bu hastalara bakanlığın önerdiği Covid-19 tedavisi uygulanmaktadır. Fakat bu hastaların sonuçları negatif çıktığından, resmi kayıtlara Covid-19 olarak geçmemektedir. Hatta vefat ettiklerinde ise vefat raporlarına ‘’bulaşıcı olmayan hastalık / doğal ölüm’’ yazılmaktadır.
PCR testi negatif olsa dahi klinik, röntgen ve laboratuvar bulguları Covid-19 ile uyumlu olan, gerek hastanede gerekse evinde Covid-19 tedavisi alan hastaların sayılarının bilinmesi bize bir anlamda gerçek hasta sayısını daha doğru verecektir.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Bu konuya ilişkin olarak,AK Parti MKYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Subaşı'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Olmadı Fikret Şahin.
Hipokrat yemini etmiş bir doktor olarak hem olmadı, hem yakışmadı.
Dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiği, Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel salgınla mücadele konusunda bir öngörü sunamadığı pandemik mücadelede, bir
doktor olarak alınan başarılı sonuçları görmezden gelerek, gerçek dışı söylemler ve hiçbir şey yapılmıyormuş gibi ifadeler size yakışmadı sayın doktor vekilim.
Kriz ve salgın istismarcısı, siyasetini yalnızca kaos ve kargaşaya indirgemiş, iktidara gelme özlemini darbelere bağlamış bir parti olan CHP’de siyaset yaptığınızı biliyorum. Unutmayın ki, CHP’ye buradan ekmek çıkmaz.
CHP’nin, en son pandemide olduğu gibi ülkemizin yaşadığı yurtiçi ve yurtdışı sorunlarda hiç bir zaman TÜRKİYE’nin yanında yer almadığı ve milli bir duruş
sergilemediği gibi çözümden yana olmayıp, krizleri nasıl istismar ederiz düşüncesi içerisinde olduğunu tüm TÜRKİYE gördü.
Unutmayın, milletin gönlüne girmek; yalan, iftira, kaos üreterek olmaz.
Milletin gönlüne girmek, Diyarbakır Annelerini gizli ortağınız HDP ne der endişesiyle görmemekle olmaz.
Milletin gönlüne girmek, 15 Temmuz gecesi tankların arasından sıvışarak geçip, evde kahve yudumlayıp, TV seyretmekle de olmaz. Tankın üstüne çıkarak
olur.
Milletin gönlüne girmek Vatan-Bayrak-Devlet düşmanları ile, yani gizli ortağınız HDP ile gizli gizli görüşüp ortak hareket etmekle de olmaz.
Sevgili Fikret Şahin,
Hipokrat yeminini hatırla,
Mesleğini hatırla,
Fedakar sağlık çalışanlarını, yani meslektaşlarını hatırla,
Atatürk’ün kurduğu CHP’yi HDP’ye yörünge eden Genel Başkanınızın hoşuna gidecek sözlerini değil de, milletimizin lehine olacak sözleri söyle. Yani gerçekleri söyle.

Unutma ki sen Kuvâ-yi Milliye Şehri olan bir ilin, Balıkesir’in Milletvekilisin.
AK Parti, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir medeniyetin öncülüğünü eden, önce insan diyen bir partidir.
AK Parti, başta Genel Başkanınız olmak üzere CHP’nin karşı çıktığı dev Şehir Hastanelerini yapan milletimizin hizmetine sunan bir partidir.
Fikret Şahin Vekilim,
CHP olarak gittiğiniz yol, yol değil.
Meclise önerge vererek gündemi değiştirmeye, şüpheler uyandırmaya çalışmanız size yakışmadı.
Elinizde gerçek adına ne varsa bildiğiniz, çıkın onu açıklayın.
Hatırlatması bizden."     (www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans